Brilglazen

Ben je op zoek naar brilglazen die perfect bij je levensstijl passen. Dan ben je bij ons aan het juiste adres want … Elk oog is uniek. 

We bieden je brilglazen die volledig aan jouw behoefte en levensstijl voldoen en die een ongeëvenaard zicht garanderen.

Bij ons kan je terecht voor persoonlijk advies betreffende brilglazen van verschillende kwaliteiten en uitvoeringen, en dit tegen eerlijke prijs/kwaliteitsverhoudingen.  

Glasadvies

Jouw ogen zijn uniek, net zoals jezelf.  Kom vrijblijvend langs of maak een vrijblijvende afspraak en we zoeken samen met jou naar de beste kijkoplossing in functie van jouw kijkbehoefte en levensstijl.

We geven 3 jaar fabrieksgarantie op onze brilglazen!

Brilglazen voor vertebril

Met een vertebril zie je weer scherp veraf. We zoeken samen naar de ideale bril en kijkoplossing al naargelang jouw wensen.

Ben je iemand die sportief is? Bij ons kan je ook terecht voor een sportbril voor veraf. Of kies voor een motorbril op jouw vertesterkte.

Kom vrijblijvend langs en we zoeken samen naar de beste kijkoplossing.

Brilglazen voor leesbril

Is de tekst te klein geworden of uw armen te kort? Dan heb je nood aan een leesbril.

Wist je dat nabij-werkzaamheden zoals lezen en computeren enorm inspannend is voor je oogspieren? De oogspieren moeten voortdurend werken om nabij scherp te kunnen zien. Dit is zeer belastend voor je ogen en geeft aanleiding tot o.a. visuele vermoeidheid, tranende of vermoeide ogen, hoofdpijn,…

Wij helpen je graag verder met een goede leesbril. We bekijken samen met jou welke oplossing voor je ogen het beste is, en dit steeds met een eerlijke prijs/kwaliteitsverhouding en gemaakt volgens de sterkte die je ogen werkelijk nodig hebben op basis van een voorschrift van de oogarts of op basis van onze oogmeting.

Wat is het verschil tussen een kant-en-klare leesbril en een echte “maatwerk” leesbril?

De benaming “maatwerk” leesbril wordt ook gebruikt omdat het linker oog en rechter oog in vele gevallen een verschillende sterkte nodig hebben. Bij ons kan je altijd rekenen op een uitgebreide, professionele oogmeting waardoor je straks met je nieuwe leesbril weer optimaal kunt lezen.

Een kant-en-klare leesbril die je overal kunt kopen, bestaat maar uit één sterkte die in het linker en rechter glas dezelfde waarde hebben. Dit kan leiden tot vermoeide ogen en hoofdpijn na lange leeswerkzaamheden. Ook hebben deze brillen geen glasbehandelingen zoals een kraswerende coating, ontspiegelingslaag,…

Brilglazen voor computerwerk, een computerbril

Spendeer je veel tijd achter de computer?

Of buig je met je leesbril naar voor tijdens het werken met de computer? Zo creëer je een onnatuurlijke zithouding waardoor je allerlei vervelende klachten krijgt zoals hoofdpijn, nekpijn, rugpijn, vermoeidheid, vermoeide ogen,…

Herken je deze klachten? Dan is een computerbril de ideale oplossing.
Hierdoor kan je zonder lichaamsklachten aan de computer werken en je zithouding verbeteren. En ze bieden een haarscherp en zeer breed zicht op de computer tot enkele meter verder.

Het grote verschil met een multifocale bril is dat hier optimaal gebruik wordt gemaakt van het tussenzicht en leeszicht. Er wordt meer rekening gehouden met de zithouding waardoor je minder pijnlijke klachten krijgt aan nek, schouders en rug.

De voordelen:

  • Ontspannen kijkcomfort naar de computer.
  • De ideale zithouding wordt gestimuleerd waardoor nek- en schouderklachten verdwijnen.
  • Zeer breed gezichtsveld voor computergebruik.
  • Minder snel vermoeide ogen.
  • Deze glazen passen in bijna elk montuur.

Een computerbril kan je zelfs gebruiken in verschillende situaties.

Je bent steeds welkom in onze optiekzaak!

Brilglazen voor veraf en nabij, een multifocale bril

Optic-Services = jouw specialist in multifocale brillen

Heb je moeite om scherp te zien veraf, kortbij maar ook in het tussenzicht? Of heb je een aparte vertebril en leesbril en ben je het beu om constant te moeten wisselen? Dan is een multifocale bril voor jou de ideale oplossing! Dit omdat er in een multifocale bril meerdere sterktes worden ingeslepen. Zo heb je maar één bril nodig.

Hoe is een multifocaal glas opgebouwd?

Bovenaan het glas heb je je vertesterkte, onderaan het glas je leessterkte. De overgang tussen veraf en nabij is je tussengebied waardoor je op alle afstanden scherp kan zien. Maar ook daarin heb je verschillende keuzemogelijkheden.

We hebben een uitgebreid aanbod van multifocale glazen, voor iedere levensstijl.
Al onze multifocale brillenglazen staan garant voor een stressvrij zicht, een ultieme gewenning, een zorgeloze overgang tussen het vertezicht en leeszicht, maximaal gezichtsveld.

Ook voor je multifocale sportbril of multifocale motorbril kan je bij ons terecht. Liever geen bril? Dan kan je bij ons ook terecht voor multifocale contactlenzen.

Je bent steeds welkom in onze optiekzaak voor meer advies!

Brilglazen voor in de auto

Scherp zicht tijdens het autorijden

Zie je ’s avonds de wegmarkering niet meer goed? Of het contrast bij nacht? Dan is een autobril voor jou de oplossing!

Helder zicht kan beperkt worden door verschillende weersomstandigheden: hevige regenval, mist of sneeuw. Ook het rijden bij zonsopgang, zonsondergang of verblindende koplampen van tegenliggers speelt hier een grote rol bij.

Onze autobril biedt hier de oplossing. Met deze glazen ben je terug uitgerust om veilig deel te nemen aan het verkeer.

Je bent steeds welkom in onze optiekzaak voor meer advies!

Wij verdelen glazen van onder andere:

Nikon, Rodenstock, Hoya, …