Wat kost een multifocale bril?

Home » Nieuws » Wat kost een multifocale bril?

22 juni 2020 | Inspiratie

Wij bieden je graag meer informatie waarop je moet letten bij je aankoop en welke factoren een rol kunnen spelen in de keuze want…

Het verschil met enkelvoudige brillen

Een multifocale bril kost inderdaad meer dan twee enkelvoudige brillen voor veraf en nabij.  Het grote verschil is dat je bij 2 aparte brillen telkens zit te verwisselen van vertebril naar leesbril.  In een multifocale bril zit alles in, is hierbij multifunctioneler en handiger in gebruik want niemand wilt voortdurend  wisselen van bril.

Om het juiste type multifocale brillenglazen te vinden, moeten we kijken welk type multifocaal glas overeenstemt met uw wensen, levensstijl en uiteraard ook jouw budget.  Dit noemt men “op maat gemaakte brillenglazen”.

Waarom is  een multifocale bril nu duurder dan een enkelvoudige bril?

Het antwoord hierop is het productieproces. Want aan de bovenkant van het glas zit je vertesterkte en onderaan de leessterkte.  Deze twee zones moeten vloeiend in elkaar overlopen zodat je ook met je tussenzicht scherp kunt zien. Hierdoor ontstaan er verschillende sterktes in jouw brillenglas waardoor het productieproces meer tijd vraagt om al deze glassterktes te slijpen.

Ook kan je veel extra’s toevoegen al naargelang jouw individuele en wensen.

Dit leggen we even uit:

Standaard worden er op onze multifocale brillenglazen een kraswerende glasbehandeling en ontspiegelingslaag gelegd.  Hierdoor zijn de glazen minder onderhevig aan krassen en slijtage en worden lichtreflecties die op het glas komen, geneutraliseerd.

Heb je  niet graag dat je je bril veelvuldig wilt poetsen? 

Dan kan je een vuil- vet- en waterafstotende “film” op je glas laten aanbrengen. We geven je ook wat tips over hoe je je bril optimaal kan onderhouden.

Heb je een hogere brilsterkte? 

Dan kan je de brilglazen dunner laten maken zodat ze er mooier uitzien in de bril.  Je bril geeft dat een esthetische uitstraling. Tevens zijn deze glazen ook sterker waardoor ze minder makkelijk kunnen breken of een glassplinter af kan springen.

Doe je veel activiteiten in open lucht en ben je veel buiten? 

Dan raden we een UV-filter aan om de schadelijke UV-stralen van de zon tegen te houden. 

Wist je dat …

Zonnestralen ook het schadelijke blauw-violette licht uitstralen? Je kan op je glazen ook een blauwfilter op laten zetten zodat je ogen ook beschermd zijn tegen het gevaarlijke blauw-violette licht van de zon, die tevens ook worden uitgestraald door alle digitale apparatuur zoals smartphones, laptop, televisie,…  Zo vermijd je op langere termijn de vorming van cataract (staar) en macula degeneratie.

Rijdt je veel met de auto, ook ‘s avonds? 

Dan kan je een nachtfilter op je glazen laten zetten.  Dit is een onzichtbare “film” wat zorgt voor meer contrast tijdens het autorijden, wat uiteraard veiliger is waardoor je minder kans hebt op ongevallen.

Een multifocaal glas geeft ook “vertekeningen” aan de binnenzijde en buitenzijde van het glas.

Dit is het gevolg van de verschillende glassterktes die ze in je bril moeten slijpen.  Hiervoor bestaat de oplossing om deze vertekeningen zo veel mogelijk weg te houden in je brillenglas.

Op basis van al deze info kan je de prijs van je multifocale bril bepalen.

Heb je ook al eens gedacht aan multifocale contactlenzen?

Kom alvast langs en we overlopen samen welk type multifocaal glas voor jou de beste oplossing is.

 

Welke prijs kan je verwachten voor jouw multifocale bril?

Optiekzaak Optic-Services

Misstraat 93
2590 Berlaar

+32 (0)496 10 43 53
eb.secivres-citpo@krid

Openingsuren

Dinsdag tot zaterdag: 10u – 18u
Na de openingsuren: Op afspraak

Brillen zijn mijn passie

Gepassioneerd met mijn vak bezig zijn. Dat drijft mij om voor elke klant de beste totaaloplossing te vinden, de mooiste bril uit te zoeken en de beste kijkoplossing aan te bieden.