Tips om je bril optimaal te onderhouden?

Home » Nieuws » Tips om je bril optimaal te onderhouden?

16 mei 2023 | Tips

Tips om je bril te onderhouden? Want zo verleng je de levensduur van je bril.

Wist je dat je bril tijdens het dragen veel afziet? Dit komt doordat je bril voortdurend onderhevig is aan de zuurtegraad van je huid, omgevingsfactoren op het werk en thuis, sprays, oliën, zepen, schmink,… Ook het zweet bevat veel zouten wat zeer corrosief is voor jouw bril.

Ontdek onze tips

 1. Zet je bril met twee handen op en af. Zo blijven de scharnieren in de oorveren stevig vastzitten en vervormt je bril niet.
 2. Leg je bril nooit met de brilglazen naar beneden neer. Zo voorkom je krassen op je brilglazen.
 3. Spoel dagelijks je bril af met lauw stromend water. Zo worden harde materialen zoals stof en zand afgespoeld van je brilglazen.
 4. Maak je bril altijd schoon met het bijgeleverde microvezeldoekje. Tissues of kleding laten vezels en stofdeeltjes achter en dat veroorzaakt krassen.
 5. Gebruik je je bril een tijdje niet? Bewaar hem dan in een briletui.
 6. Gebruik nooit agressieve stoffen (alcohol, afwasmiddelen, detergenten). Deze kunnen je bril en brilglazen blijvend aantasten.
 7. Papieren zakdoekjes en keukenrol bevatten houtvezels. Deze zijn te ruw om je brilglazen te poetsen en veroorzaken krassen.
 8. Vermijd het gebruik van haarlak en sprays in de buurt van je bril. Dit geeft spikkels op je brilgazen.
 9. Ook je montuur verdient de aandacht. Want vetresten, schmink, zweet kleven op je montuur. Maak hierdoor je montuur 2 keer per week proper met een zachte zeep (babyshampoo is ideaal). Spoel daarna je bril af en gebruik daarna de brilspray om je glazen extra proper te maken.
 10. Vermijdt plotse temperatuurverschillen (sauna, bril in heet bad leggen,…) Door het grote temperatuurverschil kan je montuur verbuigen en de glasbehandelingen beschadigen.
 11. Laat je bril in de zomer nooit in de auto liggen. Door de hitte kan je montuur verbuigen en de glasbehandelingen beschadigen.
 12. Gebruik een speciale brilspray als je je brilglazen wilt schoonmaken.

Heb je geen brilspray? We hebben er altijd voldoende in voorraad.

En het belangrijkste van alles. Laat je bril enkel door je opticien bijstellen. Dus staat je bril niet helemaal perfect? Spring even binnen en we zetten hem terug goed. Want het onderhoud van je nieuwe bril en brilglazen is gratis, wanneer je maar wil en zoveel als nodig is.

tips om je bril te onderhouden?

Optiekzaak Optic-Services

Misstraat 93
2590 Berlaar

+32 (0)496 10 43 53
eb.secivres-citpo@krid

Openingsuren

Dinsdag tot zaterdag: 10u – 18u
Na de openingsuren: Op afspraak

Brillen zijn mijn passie

Gepassioneerd met mijn vak bezig zijn. Dat drijft mij om voor elke klant de beste totaaloplossing te vinden, de mooiste bril uit te zoeken en de beste kijkoplossing aan te bieden.