Oogmeting

Kom langs voor een professionele oogmeting

Dirk is gediplomeerd opticien-optometrist. Hierdoor is hij perfect opgeleid om een perfecte en professionele oogmeting te verrichten.

Door onze nauwe samenwerking met oogartsen, kunnen we je direct doorverwijzen indien er onderliggende oogproblemen opduiken.

Aangezien we hiervoor voldoende tijd nemen, werken we hiervoor het liefst op afspraak, maar is niet verplicht.

Gratis oogmeting?

Een oogmeting is bij ons gratis indien je een bril op sterkte aanschaft. Anders vragen we 20 euro. Wens je eerst na te denken over je aankoop, dan krijg je een waardebon van 20 euro die je nadien kan gebruiken als korting op jouw nieuwe bril, zonnebril, motorbril of sportbril op sterkte.

Professionele oogmeting

Ben je nog geen brildrager en merk je dat je minder goed ziet, veraf en/of nabij? Of heb je reeds een bril en ben je op zoek naar die ene bril die perfect bij je past? Of zijn enkel jouw brilglazen aan vervanging toe? Dan doen we eerst een oogmeting.

Verloop oogmeting

  1. We controleren je huidige brilsterkte
  2. Daarna doen we eerst een objectieve, computergestuurde oogmeting.
  3. De laatste stap is de subjectieve oogmeting. Aan de hand van een pasbril met pasglazen gaan we bekijken welke brilsterkte voor jou het beste en comfortabelste zicht bieden.

Moet ik mijn contactlenzen uit doen voor een oogmeting?

Heb je contactlenzen maar zie je er niet meer optimaal mee? Dan vragen we je om jouw contactlenzen een paar uur voor de oogtest uit te doen.  Indien je de contactlenzen nog maar een paar uurtjes in hebt, kan je eventueel met je contactlenzen in langskomen voor een oogtest.

Oogmeting bij kinderen

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan verwijzen we je graag door naar de oogarts. Het is niet alleen belangrijk dat de oogarts een accurate meting uitvoert bij je kind. Ook de ontwikkeling van de ogen van je kind moeten nauwgezet worden opgevolgd ter preventie van bijvoorbeeld een lui oog, scheel zien,…

Met het brilvoorschrift van je oogarts kom je dan naar onze optiekzaak. De oogarts noteert niet alleen de brilsterkte die je kind nodig heeft op het voorschrift. Soms kan er ook bijkomende informatie op staan vermeld die we nodig hebben om de juiste brilglazen te bestellen en perfect te kunnen inslijpen en monturen.

Met een brilvoorschrift van de oogarts krijg je, behalve de tegemoetkoming van jouw mutualiteit, ook een verhoogde tegemoetkoming van het RIZIV.

Dus kom langs  en ontdek hoe mooi de wereld is met een scherpe blik.

Brillen zijn mijn passie

Gepassioneerd met mijn vak bezig zijn. Dat drijft mij om voor elke klant de beste totaaloplossing te vinden, de mooiste bril uit te zoeken en de beste kijkoplossing aan te bieden.