maart 1, 2023

Zijn beeldschermbrillen alleen geschikt voor de computer?

Wat veel mensen niet weten is dat beeldschermbrillen – ook wel computerbrillen genoemd – verrassend veel toepassingen hebben.

computerbrillen

Ontspannen zicht, zowel op het werk en in uw vrije tijd

Een computerbril verhoogt het gevoel van welbevinden en het werkplezier bij computerwerk. Dit omdat hij perfect afgestemd is het tussenzicht (op de afstand van de ogen tot het toetsenbord en de monitor). Computerbrillen staan garant voor haarscherp zicht en een gezonde, ideale zithouding.

Stephan Degle, professor in optometrie en oogheelkundige optica, legt uit waarom beeldschermbrillen zo belangrijk zijn in onze digitale wereld:

"Bijna 50% van de beroepsbevolking in Duitsland doet voornamelijk beeldschermwerk. We hebben echter niet alleen tijdens ons werk te maken met computers, tablets en smartphones. Tijdens onze kindertijd is het zicht vaak ingesteld op korte afstanden. Dit leidt tot een aantal klachten: van hoofdpijn en houdingsproblemen tot droge ogen."

Bovendien kan een computerbril volgens Birgit Schott, erkend opticien en opleider van opticiens, het leven en het werk van veel mensen heel wat vergemakkelijken:
"Een beeldschermbril (of computerbril) is ook geschikt voor heel wat andere beroepen, zoals vaklieden, tandartsen, architecten of mensen die voornamelijk in een ruimte werken of verblijven. Iedereen profiteert van zo'n beeldschermbril, want ze garanderen goed zicht op een bepaalde korte afstand of in een ruimte tot maximaal vijf meter."

In vergelijking met een multifocale bril of leesbril heeft de beeldschermbril vele voordelen. Hiermee kunnen details op korte en middellange afstand beter waargenomen worden dan bijvoorbeeld met een leesbril, waarmee dat slechts in beperkte mate mogelijk is. Veel hobby's die op korte en middellange afstand en in een ruimte uitgevoerd worden, zijn tot op hoge leeftijd mogelijk. Door comfortabel en soepel zicht en een normale lichaamshouding kunnen de dragers van een beeldschermbril met vertrouwen en plezier van het dagelijks leven genieten. Dit vergemakkelijkt niet alleen hun werkzaamheden maar beschermt ook hun nek en rug. "Bij veel hobby's, huishoudelijk werk of klusjes in en om het huis zoals koken, breien, naaien, schilderen of kaarten is een beeldschermbril het ideale alternatief voor een multifocale bril of leesbril", aldus Birgit Schott.

Hierdoor is een beeldschermbril voor veel meer doeleinden geschikt dan alleen maar beeldschermwerk.

Heb je vragen over een beeldschermbril? Dan kan je altijd bij ons terecht tijdens de openingsuren.

Tot binnenkort!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RECENT
POSTS

BLOG
maart 1, 2023
Zijn beeldschermbrillen alleen geschikt voor de computer?

Zijn beeldschermbrillen alleen geschikt voor de computer?

Read More
februari 22, 2023
5 veelvoorkomende mythes over je gezichtsvermogen

Kan je het onderscheid maken tussen feit en fictie? Hier volgen alvast een aantal mythes voor jou. 1. Te lang lezen van kleine lettertjes kan je ogen beschadigen Niet waar. Je zal wel last hebben van vermoeide ogen. Maar dat verdwijnt als je rust. Er bestaan geen wetenschappelijke bewijzen voor het optreden van permanente schade […]

Read More
februari 14, 2023
Autorijden met verminderd zicht: wat zegt de wet?

Een goed zicht is cruciaal bij het autorijden. Zo moet je de weg, de signalisatie en het verkeer probleemloos kunnen zien. Maar wat zijn de wettelijke minimumvereisten? En wat als je minder goed ziet? Dat alles lees je in deze blog.

Om je rijgeschiktheid te beoordelen, houdt de wet rekening met diverse aspecten van je visueel functioneren. En dan in het bijzonder je visus en het gezichtsveld. Deze twee factoren bepalen of je al dan niet een goed zicht hebt bij het besturen van een motorvoertuig.

Read More
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram