skibril op sterkte

Home » Nieuws » skibril op sterkte

16 januari 2024 | Sportbrillen

Jouw nieuwe skibril op sterkte?

Bij ons vind je gegarandeerd jouw keuze terug.

Een degelijke skibril en skibril op sterkte die past bij elke weersomstandigheid is een onmisbaar item van jou skikleding.

Een skibril op sterkte beschermt jouw ogen niet alleen tegen de kou, wind, felle zon. Met een degelijke skibril kan je veilig de skipiste opgaan met optimaal kijkcomfort.

Maar hoe kies je nu de skibril die het beste past voor jou situatie? Wij helpen je alvast en maken je wegwijs in het uitgebreide aanbod.

Het belang van een kwalitatieve skibril wordt heel vaak onterecht onderschat.

Online kan je een heleboel skibrillen terugvinden. Maar een kwalitatieve, degelijke skibril sluit jouw gezicht volledig af, waardoor ongefilterd zonlicht, zoals schadelijke en hinderlijke UV licht, geen kans maakt om je ogen te bereiken.

En dit is zeer belangrijk want UV licht komt niet alleen rechtstreeks van de zon, ook de weerkaatsing van zonlicht op sneeuw en rotsen komt bij een slecht afgestelde skibril in je ogen terecht.

Een goede skibril zorgt ook voor voldoende contrast in de sneeuw, zodat je altijd een optimaal zicht hebt en ziet waar je naartoe gaat.

 IN deze blog nemen we je mee in 3 stappen naar de ideale skibril op sterkte.

skibril op sterkte

 Lenscategorie

Bij het kiezen naar de juiste skibril  is het zeer belangrijk om te weten met welk weertype je te maken krijgt tijdens jouw skivakantie want …

Voor elk weertype heb je een welbepaalde lenscategorie.

Hoe meer zonneschijn, hoe minder licht de lens moet doorlaten om je ogen de beste bescherming te kunnen bieden tegen de zon.

Als het slecht en bewolkt weer is, kies je een bril met lichtgekleurde lenzen met veel contrastwerking.

We stellen je 4 verschillende lenscategorieën voor op basis van de lichtdoorlatendheid.

Categorie 1: Zwaar bewolkt weer

Hiervoor is een bril  met lenscategorie 1 voldoende. Deze laat veel licht door, waardoor je een helder en contrastrijker zicht hebt. Zeker op de donkere dagen wil je zo veel mogelijk kunnen zien.

Ideaal weertype: mist, bewolking of sneeuw

Kleur: neutraal, lichtgeel of oranje

Categorie 2: Matig bewolkt weer

Je hebt van die dagen dat het afwisselend weer is of dat het matig bewolkt weer is. Dan kan je het beste kiezen voor een skibril met lenscategorie 2.

Hiermee wordt het licht voor een gedeelte doorgelaten, zodat je een combinatie hebt van bescherming en een zeer helder beeld. Deze kan je bijvoorbeeld ook nemen als je gaat skiën in de bossen of aan de schaduwzijde van een besneeuwde berg.

Ideaal weertype: matige bewolking of afwisselend zon en wolken

Kleur: oranje of rood

Categorie 3: Zonnig weer

Bij een dag met veel zon, kies je het beste voor een skibril met lenscategorie 3.

De bril moet hiervoor voldoende zon tegenhouden zodat je zicht helder blijft en je ogen goed beschermt blijven.

Lenscategorie 3 houdt schadelijke UV-straling tegen en zorgt ervoor dat jij het contrast in de sneeuw goed blijft zien.

Ideaal weertype: zon of lichte bewolking

Kleur: roze, amberkleurig of rood

Categorie 4: Extreem zonnig weer

Ga je een skivakantie hoog in de bergen of ga je het avontuur opzoeken op een gletsjer? Dan heb je kans op extreem zonnig weer.

In dit geval is de keuze voor lenscategorie 4 het beste. Deze skibrillen laten heel weinig licht door, zodat je ogen goed beschermd zijn.

Ideaal weertype: extreem zonnig, zonder wolken

Kleur: donkerbruin of zwart

Wat moet je kiezen als je verschillende weersomstandigheden tegelijk hebt?

skibril op sterkte

De weersomstandigheden in de bergen is regelmatig wisselvallig en dat is ook tijdens je wintersport het geval. Daarom is het goed om voorbereid te zijn op verschillende weersomstandigheden. Zo heb je altijd goed zicht op de sneeuw.

Bij wisselvallig weer kan je het beste kiezen voor de volgende mogelijkheden.

Skibril met verwisselbare lens

Dit zorgt voor een optimaal zicht bij zonnig én bewolkt weer.

Met deze skibril kan je zeer gemakkelijk wisselen van lens al naargelang de weersomstandigheden. Met dit type bril krijg je een grote keuze aan glazen van verschillende tinten mee.

Meekleurende glazen

Ofwel fotochromatische glazen. Dit type brillenglas past zich automatisch aan de hoeveelheid licht aan. Bij fel licht wordt de lens donkerder en bij bewolking wordt de lens lichter. Zo hoef je nooit meer te twijfelen wat voor lens je moet kiezen en hou je goed zicht op de afdaling.

Zoals onze reactiv high contrast lens.  Deze is een populaire lens bij onze klanten.

Vorm van de lens

Niet alleen de kleur of categorie van de brilglazen zorgt voor een optimaal zicht. Ook de vorm van de lens en skibril heeft hier veel invloed op.

Binnen de skibrillen en andere sportbrillen heb je 2 verschillende lensvormen: cilindrisch en sferisch.

Het verschil zit in de kromming.

Cilindrisch:

Een cilindrische lens is de kromming enkel van links naar rechts en geeft een breed gezichtsveld. Hierdoor heb je voldoende zicht op je afdaling, maar kan je beeld aan de boven- en onderkant iets vertekend zijn. Begin je net met skiën en ben je vooral op de piste te vinden? Dan is dit een prima bril voor jou.

Sferisch:

Een sferische lens heeft daarnaast ook een kromming van boven naar beneden. Het beeld wordt minder vertekend omdat deze kromming meer de natuurlijke vorm van je ogen is. Het gevolg is dat het beeld dat je krijgt minder vertekend is en dus een helderder en realistischer beeld geven.  Aangezien dit het beste zicht biedt, hebben al onze brilglazen van onze skibrillen op sterkte een sferische kromming.

Kenmerken

Behalve de verschillende lenscategorieën en de vormen van de brilglazen, zorgt het draagcomfort ook voor een meerwaarde voor een goede skibril op sterkte. Sommige skibrillen hebben aanpasbare neusplaketten of antislip op het uiteinde van de oorveren of op de neusplaketten.  Sommige hebben een hogere kromming zodat ze nog beter zitten op het gezicht. Bij ons ben je ook verzekerd dat alle sportbrillen 100% UV bescherming bieden.

Antidamp glasbehandeling

Je skibril kan aandampen als vochtige, warme lucht tussen je gezicht en je bril in aanraking komt met de koude lens. Door dit temperatuurverschil condenseert het vocht in de lucht met als resultaat: een aangedampte skibril.

Dit kan natuurlijk zorgen voor gevaarlijke situaties op de skipiste. Zeker als je ondertussen in volle vaart de berg aan het skiën bent.

Een antidamp glasbehandeling  zorgt ervoor dat je brilglazen niet kunnen aandampen. Op deze skibrillen is er een antidamp glasbehandeling aangebracht dat condensatie tegengaat.

Met de juiste skibril geniet je nog meer van het skiën en geraken je ogen minder vlug vermoeid. Genoeg reden dus tijd en geld te investeren in een degelijke skibril.

Heb je reeds een skihelm en zoek je enkel naar een goede skibril? Vergeet zeker je skihelm niet mee te brengen naar onze optiekzaak.  Dan kan je ineens controleren of de skibril wel onder je skihelm past. Want samen zorgt dit voor een veilig en comfortabel ski-ervaring.

Wist je dat … je bij ons zowel een skibril als vertebril of  multifocale skibril kan bestellen?

Twijfel je naar de juiste keuze? Kom dan eens langs voor persoonlijk advies in onze optiekzaak.

skibrillen op sterkte

Optiekzaak Optic-Services

Misstraat 93
2590 Berlaar

+32 (0)496 10 43 53
eb.secivres-citpo@krid

Openingsuren

Dinsdag tot zaterdag: 10u – 18u
Na de openingsuren: Op afspraak

Brillen zijn mijn passie

Gepassioneerd met mijn vak bezig zijn. Dat drijft mij om voor elke klant de beste totaaloplossing te vinden, de mooiste bril uit te zoeken en de beste kijkoplossing aan te bieden.