veiligheidsbril op sterkte

Home » Nieuws » veiligheidsbril op sterkte

17 januari 2024 | Algemeen

Ben je zelfstandige in de bouwsector, tuinsector,…? Ben je een doe-het-zelver die graag de handen uit de mouwen steekt met verbouwingen,…?  En ben je op zoek naar een veiligheidsbril op sterkte voor jezelf of jouw werknemers? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Een veiligheidsbril beschermt je ogen optimaal tegen rondvliegende deeltjes en voorkomt oogschade.

Wij zijn specialist in veiligheidsbrillen en veiligheidsbrillen op sterkte.

Al onze brillen voldoen aan de hoogste beschermingsgraad EN166 en ANSI Z87.1 waardoor je ogen optimaal beschermd zijn in alle werksituaties.

Veiligheidsbril op sterkte voor zowel de industrie als de doe-het-zelver

veiligheidsbril op sterkte

Werknemers die in het dagelijkse leven al een bril dragen, hebben op hun werkpost nood aan een aangepaste correctieveiligheidsbril. Van alle persoonlijke beschermingsmiddelen zijn veiligheidsbrillen het moeilijkste te introduceren. Er is meestal een gebrek aan motivatie om een veiligheidsbril te dragen. Zeker voor mensen die in het dagelijkse leven geen bril nodig hebben, zetten niet graag een bril op. Het moet comfortabel zitten en de kleur van het montuur kan belangrijk zijn.

Meestal wordt er ook niet gedacht aan de gevaren die kunnen leiden tot een mogelijk ongeluk totdat het te laat is.

Werknemers gaan ervan uit dat de machines die ze gebruiken veilig zijn. De nonchalance van de werknemer is een belangrijke factor.

De vraag wordt gesteld of het nodig is een veiligheidsbril continu op de werkplek te dragen.

Preventie

Preventiemaatregelen nemen wordt in vraag gesteld totdat er een ongeval gebeurt. Veiligheid is momenteel een topprioriteit in het bedrijfsleven. Het is de grootste investering waarmee een bedrijf te kampen heeft. Veiligheid wordt gecreëerd door het voorkomen, het uitschakelen van risico’s en gevaren en anderzijds door het aanbieden van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Jaarlijks vinden er dan ook veel ongevallen plaats met blijvende schade tot gevolg zoals gezichtsverlies. Een oogletsel betekent niet alleen persoonlijk leed voor het slachtoffer, maar houdt ook meestal in dat men arbeidsongeschikt is, waardoor er voor de andere werknemers dus meer arbeid wordt vereist en de druk op medecollega’s wordt verhoogt.

Een veiligheidsbril is dus een zeer belangrijk beschermingsmiddel in de industrie waarbij een verplicht gebruik wordt aangewend vanaf het moment dat men het bedrijfsterrein binnengaat. Vooral als men de veiligheidsbril gedurende de hele dag moet gebruiken, moet er voldoende aandacht worden besteed aan het soort materiaal van montuur.

Wil je weten welke veiligheidsbril voor jouw geschikt is op de werkplek of tijdens jouw verbouwingswerken. Je kan bij ons terecht voor een multifocale veiligheidsbril als voor een veiligheidsbril voor veraf of om te lezen. Ook andere veiligheidsbrillen op sterkte zijn beschikbaar.

 

veiligheidsbril op sterkte

Optiekzaak Optic-Services

Misstraat 93
2590 Berlaar

+32 (0)496 10 43 53
eb.secivres-citpo@krid

Openingsuren

Dinsdag tot zaterdag: 10u – 18u
Na de openingsuren: Op afspraak

Brillen zijn mijn passie

Gepassioneerd met mijn vak bezig zijn. Dat drijft mij om voor elke klant de beste totaaloplossing te vinden, de mooiste bril uit te zoeken en de beste kijkoplossing aan te bieden.