Zijn beeldschermbrillen alleen geschikt voor de computer?

Home » Nieuws » Zijn beeldschermbrillen alleen geschikt voor de computer?

1 maart 2023 | Oogzorg

Wat veel mensen niet weten is dat beeldschermbrillen – ook wel computerbrillen genoemd – verrassend veel toepassingen hebben.

Ontspannen zicht, zowel op het werk en in uw vrije tijd

Een computerbril verhoogt het  werkplezier bij computerwerk. Dit omdat hij perfect afgestemd is op het tussenzicht. daardoor staan ze garant voor haarscherp zicht en een gezonde, ideale zithouding. Maar zijn computerbrillen enkel geschikt voor de computer?

Waarom zijn computerbrillen zo belangrijk zijn in onze digitale wereld:

“Bijna 50% van de beroepsbevolking in België doet voornamelijk computerwerk. We hebben echter niet alleen tijdens ons werk te maken met computers, tablets en smartphones. Tijdens onze kindertijd is het zicht vaak ingesteld op korte afstanden. Dit leidt tot een aantal klachten: van hoofdpijn en houdingsproblemen tot droge ogen.”

Bovendien kan een computerbril het leven en het werk van veel mensen heel wat vergemakkelijken:
“Een beeldschermbril (of computerbril) is ook geschikt voor heel wat andere beroepen, zoals vaklieden, tandartsen, architecten of mensen die voornamelijk in een kleine ruimte werken of verblijven. Iedereen profiteert van zo’n beeldschermbril, want ze garanderen goed zicht op een bepaalde korte afstand of in een ruimte tot maximaal vijf meter.”

In vergelijking met een multifocale bril of leesbril heeft de beeldschermbril vele voordelen. Hiermee kunnen details op korte en middellange afstand beter waargenomen worden dan bijvoorbeeld met een leesbril, waarmee dat slechts in beperkte mate mogelijk is.

Veel hobby’s die op korte en middellange afstand  uitgevoerd worden, zijn tot op hogere leeftijd mogelijk. Door comfortabel zicht en een normale lichaamshouding kunnen de dragers van een beeldschermbril met vertrouwen en plezier van het dagelijks leven genieten. Dit vergemakkelijkt niet alleen hun werkzaamheden maar beschermt ook hun nek en rug. Bij veel hobby’s, huishoudelijk werk of klusjes in en om het huis zoals koken, breien, naaien, schilderen of kaarten is een beeldschermbril het ideale alternatief voor een multifocale bril of leesbril.

Hierdoor is een computerbril voor veel meer doeleinden geschikt dan alleen maar computerwerk.

Heb je last van computerogen en wil je meer weten over een computerbril? Dan kan je altijd bij ons terecht voor meer info.

Tot binnenkort!

 

Zijn computerbrillen alleen geschikt voor de computer?

Optiekzaak Optic-Services

Misstraat 93
2590 Berlaar

+32 (0)496 10 43 53
eb.secivres-citpo@krid

Openingsuren

Dinsdag tot zaterdag: 10u – 18u
Na de openingsuren: Op afspraak

Brillen zijn mijn passie

Gepassioneerd met mijn vak bezig zijn. Dat drijft mij om voor elke klant de beste totaaloplossing te vinden, de mooiste bril uit te zoeken en de beste kijkoplossing aan te bieden.