april 6, 2023

Met welke (zonne)brillen-trends ben je weer helemaal hip in 2023?

In deze blog brengen we op de hoogte welke brillentrends volgens vele influencers en fashionista's hip zullen zijn in 2023. Yep, want we zijn weer naar vele optiekbeurzen gegaan en hebben heel wat trends kunnen terugvinden.

Welke vorm van bril kies ik?

 • Oversized: ga maar voor echt groot. Het lijkt wel of er geen grens meer is. Hoe groter, hoe liever. En de kunststof lijkt ook nog eens echt mooi dik te mogen zijn.
 • Cateye of “harlequin”: Dit blijft de moeilijkste vorm van alle brillen maar we zien ze meer en meer in verschillende brilcollecties en zonnebrilcollecties terugkomen. Durf eens een cateye opzetten, je weet nooit.
 • Rechthoekig (maar toch afgerond), geometrische vormen: Je vindt ze in kunststofbrillen als in metalen brillen en alle andere experimentele materialen. Strakke geometrische architecturale vormen die nu meer en meer net ietsje afgerond zijn om wat zachter op het gezicht over te komen.
 • Rond en ovaal: dit zijn uiteraard klassiekers, maar nu zie je deze vormen uiteraard ook terugkomen in heel uitgesproken vormen en kleuren, in kunststof én metalen brilmonturen. De tijd dat dit nerdbrillen of Harry-Potter-brillen werden genoemd ligt nu wel achter ons. Dit is echt hip! 
 • Nieuwe Aviator-stijl: De Aviator-brillen blijven we terugvinden in de nieuwste collecties, maar nu met lichte aangepaste vormen. Zo zie je ze met een iets afgevlakte bovenkant, met extra accenten, in dikkere kunststof enz… De aviator-bril of pilotenbril blijft dus trendy.

Welke kleur (zonne)bril kies ik het best?

 • Goud: Goud is een warme kleur en werkt nog steeds goed bij brilmonturen. We zien nu zelfs de zonneglazen met een gouden gloed (spiegeling) terugkomen. Goud is ook altijd een mooi accent op een kunststofbril. Dit kan uiteraard in blinkend goud, maar ook in het matgoud.
 • Warme uitgesproken tot felle (fluo) kleuren: Het is duidelijk, kleur mag… of sterker nog… kleur moet! Het aanbod aan gekleurde brilmonturen is opmerkelijk, zowel in uitgesproken kunststof modellen als in metalen brillen. De kleuren gaan van zachte transparantachtige kleuren tot heel uitgesproken felle kleuren en natuurlijk ook nog steeds de heel sterke fluo accenten.
 • Transparant: zowel in klassieke kunststof monturen als in monturen met nylon accenten zie je terug transparante modellen. Dit wil niet zeggen dat die bedoeld zijn om niet op te vallen, in tegendeel. De vormen en accenten zijn soms nog sterker in hun eenvoud.
 • Bruin en zwart: In de klassieke, eerder vintage collecties mag uiteraard bruin en zwart niet ontbreken. Mooi blinkende zwarte brillen blijven stijlvol. Ook bruine kleur, dikwijls in schildpadstijl (met lichtere vlekken) vind je brillen terug in kunststof, maar ook metaal met kleuraccenten op.

Welke stijl of materiaal kies ik het best voor een (zonne)bril?

 • Contemporary design: Als we ergens als Belgen fier mogen op zijn is het dat we enkele prachtige bril-designers in ons land hebben die zich niets aantrekken van wat er leeft in modeland en gewoon hun eigen ding doen. Belgische brilmerken ( de Belgian Eyewear Design) is echt een ding en wordt wereldwijd erkend als een eigen stijl. Kijk maar naar Belgische merken zoals Komono, Emmanuelle Lebas, Matttew,...
 • Retro: ook in de optiekwereld is retro nog steeds een ding. Je ziet dat terug in de modellen en kleuren en ze refereren naar modellen uit de jaren '70, ’80 en ’90.
 • Sportbrillen / Schermen: De trend van de schermen werd dit jaar nog meer in de collecties verwerkt. 
 • Heavy: De kunststofbrillen lijken dit jaar nog dikker en zwaarder te zijn geworden. Monturen gemaakt uit dikke acetaatplaten is DE hype voor 2023. Een bril mag zeker opvallen.
 • Randloze brillen met ballen: Randloze brillen krijgen extra accenten, zoals metalen bruggen en kleurlijnen in de glasrand

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een trendy (zonne)bril?

Durf een statement te maken met je bril en of zonnebril!

De belangrijkste trend is dat het nog meer dan ooit de bedoeling is dat je een statement maakt met je bril of zonnebril. Jij bepaalt zelf welke stijl je draagt en wat bij jouw persoonlijkheid past. Wij helpen je uiteraard door daar tips en advies in te geven, zowel op kleur als pasvorm uiteraard, maar ook op technisch vlak naar keuze van glazen en glasbehandelingen. We gaan polsen naar de omstandigheden waarin je je (zonne) bril het meest gaat gebruiken, welke kleuren veel terugkomen in je garderobe,...

Denk daar zelf alvast even goed over na alvorens je ons een bezoekje brengt.

Iedereen is alvast vbrijblijvend welkom tijdens onze openingsuren van dinsdag tot zaterdag van 10 uur tot 18 uur.

Kan je overdag niet? Dan kan je ook een vrijblijvende afspraak maken na 18 uur.

Tot binnenkort! De koffie staat alvast klaar ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RECENT
POSTS

BLOG
mei 26, 2023
Heb jij al onze zomeractie gezien?

Heb jij al onze zomeractie gezien?
Da's genieten van het mooie weer met jouw nieuwe zonnebril op sterkte met 100% UV bescherming.

Read More
mei 16, 2023
Inspiratie nodig om je bril optimaal te onderhouden?

Ontdek onze Do's en Do'nts voor het schoonmaken van je bril. Hierdoor verleng je de levensduur van je bril. DO'S Gebruik een microvezeldoekje. Handig voor onderweg omdat je geen water of schoonmaakmiddel nodig hebt. Was het doekje regelmatig op 30°. Let er wel op dat je geen wasverzachter gebruikt want wasverzachters hebben een vet makende […]

Read More
april 21, 2023
Brilcollectie in de kijker: Etnia Barcelona

Eén van onze topcollecties, Etnia Barcelona zetten we met deze blog in de kijker. Ontdek het verhaal achter deze prachtige collectie. Etnia Barcelona is niet zomaar een onafhankelijk brillenmerk, maar een woordvoerder van een lifestyle. In de jaren vijftig richtte Fulgencio Ramo, de grootvader van de huidige bedrijfseigenaar David Pellicer, zijn eerste brillenfabriek op. Geholpen […]

Read More
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram