Fietsbril op sterkte

Home » Nieuws » Fietsbril op sterkte

10 februari 2024 | Sportbrillen

Is fietsen je passie?  Kom zeker eens langs voor een goede en degelijke fietsbril op sterkte.

Wel of geen fietsbril op sterkte; en waar moet je op letten?

Op de eerste plaats is een fietsbril bedoeld om je ogen te beschermen tegen de felle zon en stof.

Je hebt het tijdens je fietstocht al gemerkt dat, als je snel rijdt, er veel traanvocht wordt geproduceerd om het oog te beschermen. Het gevolg is dat een teveel aan traanvocht jouw zicht verslechtert tijdens je fietstocht.

Een fietsbril voorkomt onder andere een teveel aan traanvorming en zorgt ervoor dat je goed zicht blijft behouden op de weg. Ook beschermt een goede fietsbril jouw ogen tegen schadelijke UV straling. Tegenwoordig worden bij heel wat fietsbrillen meerdere glaskleuren meegeleverd zodat je altijd het juiste brillenglas hebt bij verschillende weersomstandigheden.

Een fietsbril is ook geschikt om te voorkomen dat allerlei vervelende insecten in je ogen vliegen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een fietsbril?

Spendeer aandacht dat de fietsbril jouw zicht niet dermate vervormt of verdonkert waardoor je geen goed zicht meer hebt.

Koop ook een fietsbril die stevig is en die perfect past op je hoofd.  Een goede passing op je hoofd zorgt er immers voor dat wind niet in je ogen kan komen.

fietsbril op sterkte

fietsbril op sterkte

Fietsbrillen op sterkte

Je kan bij ons twee verschillende soorten fietsbrillen aanschaffen. Ofwel kan je kiezen voor een fietsbril op sterkte met een insert. Dit betekent dat de brilglazen op sterkte achter de normale glazen van jouw fietsbril wordt ingeklikt in het montuur.

De tweede optie bestaat uit een fietsbril waarvan de brilglazen van de bril zelf op sterkte kunnen worden gemaakt, zonder insert.

De tweede optie wordt bij ons meer gekozen.  Hij voelt comfortabeler aan waardoor je geen last hebt dat de insert tegen je wimpers komt.

Fietsbril: gepolariseerd of meekleurend?

Het kiezen van de juiste fietsbril is zeer belangrijk voor zowel prestaties als veiligheid.

Door het brede scala aan mogelijkheden kan het een uitdaging zijn om te bepalen welk type fietsbril het beste bij jouw fietsbehoeften past.

In deze uitgebreide blog verkennen we de twee populairste keuzes:

  • gepolariseerde fietsbrillen en
  • meekleurende fietsbrillen.

We overlopen de kenmerken, de voordelen en overwegingen ervan, zodat jijzelf een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Waarom een ​​fietsbril op sterkte gebruiken?

Fietsbrillen zijn meer dan alleen een fashion bril; ze bieden tal van voordelen voor de fietser. Deze gespecialiseerde brillen bieden bescherming tegen schadelijke UV-stralen, verminderen de verblinding, verbeteren de visuele helderheid en beschermen de ogen tegen vuil, insecten en wind. Door een fietsbril te dragen, kan je jouw algehele fietservaring, prestaties en veiligheid verbeteren.

fietsbril op sterkte

fietsbril op sterkte

Gepolariseerde fietsbril op sterkte

Deze sportbrillen zijn ontworpen om verblinding en lichtweerkaatsing te verminderen en het kijkcomfort te verbeteren en optimaliseren.

Gepolariseerde brilglazen hebben een speciale filter dat horizontale lichtgolven, die verantwoordelijk zijn voor verblinding, blokkeren. Hierdoor wordt de zichtbaarheid verbeterd, ze verminderen de belasting en verbeteren het contrast.

Het nadeel van deze brilglazen is dat ze de zichtbaarheid van bepaalde digitale schermen verstoren, zoals fietscomputers en LCD-schermen. Hou hiermee rekening bij het kiezen van een jouw fietsbril.

Verbeterde verblindingsreductie

Verblinding is een veelvoorkomend probleem waar je als fietser mee te maken krijgt.  Vooral als je in fel zonlicht of in de buurt van reflecterende oppervlakken rijdt. Gepolariseerde brilglazen bestrijden dit probleem effectief door de lichtschittering aanzienlijk te verminderen.

Als je op een zonnige dag of in de buurt van water fietst, zorgen gepolariseerde brilglazen voor een duidelijker zicht op de weg. Zo wordt afleiding  geminimaliseerd en de veiligheid als fietser op de baan wordt verbeterd.

Voorbeelden uit de praktijk hebben de voordelen van het verminderen van lichtschittering aangetoond. Je hebt als fietser een veel beter zicht en een betere dieptewaarneming, waardoor je zeer snel kan reageren op potentiële gevaren op de weg.

Overwegingen bij gepolariseerde lenzen

Bij de keuze van jouw fietsbril is het zeer belangrijk om ook de juiste gepolariseerde zonnebril te kiezen die aansluit bij jouw specifieke fietsbehoefte. Zoek zeker naar een bril met een goede pasvorm.  Ook een fietsbril die zeer licht weegt en voldoende bescherming biedt geeft een optimaal comfort en bescherming tijdens jouw fietstochten te garanderen.

julbo fietsbril op sterkte

julbo fietsbril op sterkte

Meekleurende fietsbril op sterkte

Deze brilglazen zijn gemaakt om zich aan te passen aan veranderende lichtomstandigheden. Ze bevatten speciale moleculen die reageren op UV-straling van de zon, waardoor ze donkerder worden bij fel zonlicht en terug ontkleuren bij weinig licht. Dit maakt dat een meekleurende fietsbril een zeer veelzijdige optie is voor jou, als fietser.

Vraag zeker achter onze meekleurende fietsbrillen met zeer hoog contrast. De voordelen van deze unieke meekleurende brilglazen liggen in hun vermogen om naadloos over te schakelen tussen verschillende lichtomstandigheden. Of jouw fietstocht overgaat van open wegen met veel zon naar schaduwrijke, donkere paden …  Met onze meekleurende hoog contrastrijke brilglazen blijf je een optimaal helder zicht hebben in beide situaties. Je ogen blijven beschermd en je kan tegelijkertijd genieten van helder zicht, ongeacht de lichtomstandigheden.

Veelzijdige lichtaanpassing

Scenario’s uit de praktijk benadrukken de veelzijdigheid van meekleurende fietsbrillen met zeer hoog contrast. Fietsers hebben gemeld dat het comfort en de gezichtsscherpte zijn verbeterd tijdens het rijden in veranderende lichtomstandigheden, zoals de overgang van fel zonlicht naar tunnels of schaduwrijke gebieden. De naadloze aanpassing van deze lenzen zorgt voor een ononderbroken focus en een veiligere fietservaring.

Overwegingen bij meekleurende lenzen

Het is belangrijk om brilglazen te kiezen die aansluiten bij jouw fietsbehoeftes en die zorgen voor een evenwicht tussen snelheid en aanpassingsvermogen.

Bovendien is het evalueren van de duurzaamheid en levensduur van meekleurende zonnebrillen cruciaal. Onze fietsbrillen van hoge kwaliteit zijn krasbestendig en schokbestendig en zijn bestand tegen de hoge eisen van het fietsen. Investeer dus zeker in duurzamere fietsbrillen die goed van pas zullen komen tijdens jouw fietsavonturen.

Vergelijking van gepolariseerde en meekleurende fietszonnebrillen

Prestaties en helder zicht.

Als het om visuele prestaties gaat, hebben zowel gepolariseerde als meekleurende fietsbrillen hun sterke punten. Gepolariseerde brilglazen blinken uit in het verminderen van schittering en het verbeteren van het contrast, waardoor uitzonderlijke visuele helderheid wordt geboden op zonnige dagen. Aan de andere kant zijn meekleurende fietsbrillen zeer multifunctioneel door zich aan te passen aan verschillende lichtomstandigheden, waardoor een helder zicht tijdens jouw fietstocht gegarandeerd blijft. Bij het vergelijken van de helderheid en het contrast tussen de twee lenstypen komt het uiteindelijk neer op jouw persoonlijke voorkeur en specifieke fietsvereisten. Sommige fietsers geven prioriteit aan het verminderen van verblinding, terwijl anderen prioriteit geven aan aanpassingsvermogen aan veranderende lichtomstandigheden. Als je je voorkeuren begrijpt, kan je de juiste beslissing nemen.

Lichtomstandigheden en aanpassingsvermogen.

Lichtomstandigheden spelen een belangrijke rol bij het bepalen welk type fietsbril het meest geschikt is. Gepolariseerde lenzen zijn vooral nuttig in omgevingen met veel verblinding, zoals fietsen op heldere, zonnige dagen of in de buurt van reflecterende oppervlakken. Ze kunnen mogelijk niet zo effectief zijn bij weinig licht of bewolkte omstandigheden. Fietsbrillen met meekleurende brilglazen schitteren in omgevingen met variërende lichtomstandigheden. Ze passen hun kleur automatisch aan om de zichtbaarheid te optimaliseren, waardoor ze geschikt zijn voor fietstochten waarbij er tussen verschillende lichtomstandigheden moet worden gewisseld. Meekleurende lenzen zijn een uitstekende keuze voor fietsers die tijdens hun ritten vaak te maken krijgen met veranderingen in het zonlichtniveau.

Persoonlijke voorkeuren en fietsbehoeften.

Het selecteren van de ideale bril voor jouw fietstocht is afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en specifieke fietswensen. Houd rekening met het soort ritten dat je doorgaans maakt, de weersomstandigheden en de afhankelijkheid van jouw digitale schermen tijdens je fietstochten.. Door deze factoren af ​​te stemmen op de kenmerken van elk lenstype, kan je een goede weloverwogen beslissing nemen.

Weet je niet met welke factoren je rekening moet houden bij het kiezen van een fietsbril?  Kom alvast langs en we helpen je graag met meer info en advies.

julbo fietsbril op sterkte

julbo fietsbril op sterkte

Kan ik een gepolariseerde fietsbril gebruiken tijdens het fietsen in alle weersomstandigheden?

Hoewel gepolariseerde zonnebrillen zeer effectief zijn in het verminderen van schittering op heldere, zonnige dagen, zijn ze mogelijk niet zo geschikt bij weinig licht of bewolkte omstandigheden. In dergelijke situaties kunnen meekleurende fietsbrillen een beter alternatief zijn.

Gaan meekleurende lenzen snel genoeg over voor snel fietsen?

De activering en reactietijd van meekleurende brilglazen variëren per merk en model. Onze brilglazen worden zeer snel donker en ontkleuren ook zeer snel.  Hierdoor zijn ze geschikt voor snel fietsen.

Zijn er specifieke montuurkenmerken waar ik op moet letten bij een fietsbril?

Let bij het kiezen van een fietsbril op een montuur dat een goede en veilige pasvorm biedt, zodat hij niet wegglijdt tijdens uw ritten. Lichtgewicht en duurzame materialen, zoals polycarbonaat of TR90, worden vaak gebruikt in fietsbrillen voor meer comfort en een lange levensduur.

Beschermen gepolariseerde of meekleurende lenzen tegen schadelijke UV-straling?

Ja, zowel gepolariseerde als meekleurende lenzen bieden 100% UV-bescherming. Ze blokkeren schadelijke UVA- en UVB-stralen en beschermen jouw ogen tegen mogelijke schade veroorzaakt door langdurige blootstelling aan de zon.

Wat zijn de onderhouds- en reinigingsvereisten voor fietsbrillen?

Om de prestaties en levensduur van jouw fietsbril te behouden, is het raadzaam deze regelmatig proper te maken met een brilspray en poetsdoekje. Je kan voor zo’n brilspray altijd langskomen in onze optiekzaak.

Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën of schurende materialen die krassen op de lenzen kunnen veroorzaken. Bewaar ze in een beschermhoes wanneer je de bril ze niet gebruikt, om accidentele schade te voorkomen.

Wil je onze fietsbrillen collectie komen ontdekken? Je kan altijd langskomen in onze optiekzaak van dinsdag tot zaterdag van 10 uur tot 18 uur.

Tot binnenkort!

fietsbril op sterkte

Optiekzaak Optic-Services

Misstraat 93
2590 Berlaar

+32 (0)496 10 43 53
eb.secivres-citpo@krid

Openingsuren

Dinsdag tot zaterdag: 10u – 18u
Na de openingsuren: Op afspraak

Brillen zijn mijn passie

Gepassioneerd met mijn vak bezig zijn. Dat drijft mij om voor elke klant de beste totaaloplossing te vinden, de mooiste bril uit te zoeken en de beste kijkoplossing aan te bieden.