Airsoftbril op sterkte

Home » Nieuws » Airsoftbril op sterkte

19 januari 2024 | Sportbrillen

Ontdek onze ballistische brillen voor Airsoft

Doe jij aan Airsoft?

En wil je dezelfde type ballistische brillen hebben tijdens jouw sport zoals de Amerikaanse Special Forces, en andere speciale eenheden? Dan kan je bij ons terecht voor jouw Wiley-X Airsoftbril op sterkte. De beste oogbescherming voor Airsoft.

airsoftbril

De geschiedenis

In 1987 richtte Amerikaanse legerveteraan Myles Freeman sr Wiley-X op.  Dit met als doel om de beste oogbescherming ter wereld te maken. Het oorspronkelijke doel was om Amerikaanse strijdkrachten en politie-eenheden te voorzien van hoogwaardige ballistische brillen.

De broers Dan en Myles jr namen het bedrijf over en gingen verder met de uitbouw van het merk dat hun vader had opgericht. Dit met het bedenken van nieuwe innovaties zonder afbreuk te doen waar Wiley-X voor staat, nl superieure sportbrillen die garant staan voor de beste oogbescherming.  Door de jaren heen is Wiley-X een iconisch Amerikaans sportbrillenmerk geworden. Wiley-X is tevens ook een ISO 9001 gecertificeerd bedrijf,

Wiley X blijft veiligheid als hun prioriteit beschouwen.

Airsoftbril op sterkte

Hun brillencollectie is gemaakt van onbreekbaar selenite-polycarbonaat brilglazen. De monturen zijn supersterk en zijn gemaakt uit zo goed als onbreekbare Triloïd nylon materialen. Deze materialen zijn gekozen om te kunnen voldoen aan de hoogste beschermingscategorie ter wereld.

Wiley-X innoveert voortdurend om hun brillen te kunnen blijven voorzien van ongeëvenaarde oogbescherming en optimaal kijkcomfort. En dit zonder in te boeten op stijl.

Wiley X is het enige premium brillenmerk waarvan de hele collectie ANSI- en EN.166-gecertificeerd is voor veiligheid.

Bescherming

Oogbescherming is niet alleen een kenmerk van hun brillen.  Het is wat hen definieert en hen onderscheid van andere sportbrillenmerken.

Alle brillen uit de collectie zijn getest om te voldoen aan nationale en internationale veiligheidsnormen, waardoor elke bril die ze produceren de normen overtreft.

airsoftbril

  1. ANSI HIGH-MASS IMPACT TEST = Monturen en lenzen moeten bestand zijn tegen de impact van een projectiel van 1,1 lb. Het projectiel valt van  een hoogte van 50″ om ervoor te zorgen dat uw ogen beschermd zijn tegen onverwachte botte schokken.
  2. ANSI HIGH-VELOCITY IMPACT TEST = Monturen en lenzen moeten bestand zijn tegen de impact van een stalen kogel met een diameter van 0,25 inch. Voor brillen: het projectiel moet een snelheid van 150-160 fps hebben en voor een bril moet het projectiel een snelheid van 250-260 fps hebben.
  3. V0 BALLISTICS = Alle brillen  voldoen aan de ballistische beschermingsniveaus van MIL-PRF-32432A; .15 V0 700-725fps. Wiley X tactische modellen die deel uitmaken van de Authorised Protective Eyewear List (APEL) zijn getest volgens de Alpha-versie van de V0-ballistische standaard. Het montuur en de brilglazen worden getroffen door een .15 kaliber projectiel met een snelheid van 700-725 fps, of een montuur en lens met een .22 kaliberprojectiel met een snelheid van 580-590 fps. Beide tests zijn bedoeld om granaatscherven te simuleren die je op het slagveld tegenkomt.

Zo goed als alle brillen kunnen op jouw brilsterkte, zowel als vertebril of multifocale bril.

Op zoek naar jouw airsoftbril op sterkte? Kom ze alvast ontdekken in onze optiekzaak.

ballistische brillen

Optiekzaak Optic-Services

Misstraat 93
2590 Berlaar

+32 (0)496 10 43 53
eb.secivres-citpo@krid

Openingsuren

Dinsdag tot zaterdag: 10u – 18u
Na de openingsuren: Op afspraak

Brillen zijn mijn passie

Gepassioneerd met mijn vak bezig zijn. Dat drijft mij om voor elke klant de beste totaaloplossing te vinden, de mooiste bril uit te zoeken en de beste kijkoplossing aan te bieden.