Robert La Roche

Home » Nieuws » Robert La Roche

13 januari 2024 | brilmerken

Robert La Roche: het verhaal achter het merk

robert la roche brillen

De ontwerper

Les Deux H

Er hangt een vleugje film noir in de lucht – en het gaat op in de verfijnde glamour van het gouden tijdperk van Hollywood en Cinecittà. Een nieuw team in de stad: Het Weense duo “Les Deux H”, beter bekend als Harry Bader & HH,  zijn de creatieve geesten en zijn verantwoordelijk voor de nieuwste collectie van Robert la Roche.

Hun creaties dragen bekende namen als “Bacall”, “Federico” en “Marlene”. De nieuwe collectie is immers geïnspireerd op film noir en zijn charismatische iconen.

Het Weense opticien- en designerduo Harry Bader en Harry H., beter bekend onder de naam Les Deux H, heeft naam gemaakt met hun scherpe oog voor detail en hun intrinsieke kennis van brillen. Opnieuw viert Robert La Roche een esthetiek die slim gekozen dissonanten niet schuwt. “Les Deux H” hebben een dramatische diepte en een complex karakter aan hun creaties gegeven, vergelijkbaar met lichtgevende figuren in een wereld van schaduwen. Hun ontwerptaal is glamoureus en chic. Sierlijk maar losbandig. Altijd elegant maar nooit oppervlakkig.

Onze ogen worden aangetrokken door schoonheid, maar alleen schoonheid die verscheurd en kronkelig is, kan onze aandacht trekken.

Christoph Rumpf

De jonge ontwerper Christoph Rumpf uit Graz, gevestigd in Parijs, inspireert de modewereld met zijn weelderige creaties gemaakt van vintage stoffen, hij wordt door velen geprezen als de toekomst van de Oostenrijkse mode. In 2019 won hij de hoofdprijs op het 34e Hyères International Festival for Fashion and Photography en opende hij de Berlin Fashion Week. Zijn weelderige creaties gemaakt van vintage stoffen stellen nieuwe doelen op het gebied van duurzaamheid en wat modern design zou moeten zijn.

Om de grenzen tussen brillen en couture te vervagen, heeft Robert La Roche dit mode-genie aan boord gehaald voor een exclusieve, spectaculaire samenwerking met Robert La Roche: een klassieke acetaatcollectie met zes modellen. De limited edition-collectie is een radicaal statement en combineert eigentijds design met tijdloos vakmanschap om te resulteren in een hypermodern assortiment brillen dat de modewereld doet zwijmelen.

Excentrieke vormen

De collectie weet de aandacht te trekken met hun massieve, geometrische vorm en zelfverzekerde weelde. Zo ontstonden expressieve brillenmodellen voor stijlbewuste vrije geesten. Rumpf liet zich inspireren door verschillende persoonlijkheden, allemaal met een uitgesproken gevoel voor stijl en beroemd om hun prominente brillen. Denk aan excentrieke galeristen, de Britse Vogue-hoofdredacteur Edward Enninful, Hollywood-legende Liz Taylor of acteur en mode-icoon Jeff Goldblum.

Met subtiele charme en tijdloze elegantie onderstreept de Design Liaison Robert La Roche + Christoph Rumpf collectie de persoonlijkheid en geeft elk moment het tintje van iets bijzonders. Net als de kledinglijn van Rumpf is de categorie weelde. Afscheid van het tijdperk van ingetogen, simplistische monturen – de toekomst is groots, gedurfd en mooi.

Filmlegendes

Voor hun samenwerking met Robert La Roche lieten ze zich inspireren door filmlegendes als

  • John Elton,
  • Gina Lollobrigida,
  • Mia Farrow en
  • Cari Zalloni.

De collectie benadrukt verfijning en veelzijdigheid, maar geeft een losbandige draai aan de tijdloze stukken. Deze nieuwe collectie, gecreëerd in samenwerking met Les Deux H Vienne, zet de erfenis van het huis voort van het spelen met tegenpolen. Dit resulteert in een lijn van  monturen die is ontworpen voor complexe karakters en strenge persoonlijkheden.

De brillen uit de Les Deux H collectie zijn in hun mooiste vorm. Ontworpen in Oostenrijk, zorgvuldig handgemaakt in Italië. Met subtiele charme en tijdloze elegantie onderstreept het het design van Les Deux H en geeft het elk moment een vleugje bijzonders.

Toen Robert La Roche in 1973 zijn eerste brillencollectie creëerde, combineerde hij authentiek vakmanschap met individueel vormentaal.  In de jaren 80 ontmoetten zijn creaties de tijdgeest van New Wave. In de jaren 90, van Hollywood tot Andy Warhole’s Factory, richtten de ogen van de wereld zich op zijn tijdloze meesterwerken.  In 1999 ging de succesvolle ontwerper met pensioen. Sindsdien wordt zijn brillenmerk ontworpen in Graz.  Sinds 2019 leidt een internationaal team het merk Robert La Roche naar een nieuw tijdperk. Respect voor de iconische ontwerper en zijn levenswerk combineren ze met ideeën voor de toekomst.

Kwaliteit en vakmanschap

Robert La Roche brillen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, passie en tijd.  De aandacht voor detail zijn terug te vinden in alle ontwerpen want de brillen worden met de hand gemaakt.  De acetaat brillen worden geproduceerd in de beste fabrieken van Italie. De monturen van puur titanium en de modellen die beide combineren, worden gemaakt in Japan.

Kortom:  Op en top designerbrillen die staan voor kwaliteit en superieure klasse.

Combineer jouw Robert La Roche bril met volgende tips:

 

robert la roche brillen

Optiekzaak Optic-Services

Misstraat 93
2590 Berlaar

+32 (0)496 10 43 53
eb.secivres-citpo@krid

Openingsuren

Dinsdag tot zaterdag: 10u – 18u
Na de openingsuren: Op afspraak

Brillen zijn mijn passie

Gepassioneerd met mijn vak bezig zijn. Dat drijft mij om voor elke klant de beste totaaloplossing te vinden, de mooiste bril uit te zoeken en de beste kijkoplossing aan te bieden.