Lightbird

Home » Nieuws » Lightbird

12 januari 2024 | brilmerken

Welkom  in de LIGHTBIRD wereld met de exclusieve brillen van LIGHTBIRD.

Raak geïnspireerd door de betoverende wereld van LIGHTBIRD, krijg toegang tot Light Nest en treedt binnen in de unieke servicewereld van het Italiaanse LIGHTBIRD.

Lightbird: het verhaal achter het merk

brillen lightbird

Geschiedenis

LIGHTBIRD is een project geboren in de Dolomieten, meerbepaald in de provincie Belluno, waar het zijn perfecte leefgebied heeft gevonden: de schoonheid en spontaniteit van de natuur wordt gecombineerd met de lang gevestigde ambachtelijke traditie die het gebied verbindt met het wereldleiderschap in de brillensector.

De LIGHTBIRD brillen zijn volledig en enthousiast Made in Italy. Het vakmanschap en de afwerking van hun brillen bewijzen de 30 jaar ervaring van de werknemers die bij de creatie ervan betrokken waren. Lightbird is een iconische handgemaakte brillencollectie in koper, aluminium en Italiaans luxe acetaat.

Lightbird heeft in zijn korte bestaan reeds verschillende prijzen gewonnen op verschillende optiekbeurzen in Milaan en Parijs.

Identiteit

Lightbird is passie en hart, zoals weergegeven door het logo zelf: een dapper vogeltje dat met zijn lange poten over elk obstakel heen kan vliegen.

Materialen

1.Light MATTER

lightird bril

Light_MATTER is een volledig Made in Italy lichtgewicht en innovatief composietmateriaal, ontstaan ​​uit de combinatie van hi-tech aluminium en celluloseacetaat.
De exclusieve brillen van LIGHTBIRD worden, door middel van lijmen die in de lucht- en ruimtevaart worden gebruikt, versmolten vanuit de twee materialen tot één geheel, dat vervolgens op traditionele en ambachtelijke wijze nauwkeurig wordt vervaardigd.

De Light_MATTER collectie kenmerkt zich verder door de afwezigheid van gelakte onderdelen dankzij een anodisatieproces dat naast het kleuren van het metaal ook bijdraagt ​​aan de verharding en bescherming na verloop van tijd.

2.Light Mirror

lightbird

Uit de ervaring die is opgedaan met de Light_MATTER-collectie ontstaat een nieuwe uitdaging: de Light_MIRROR-collectie, gerealiseerd met het innovatieve materiaal geboren uit de combinatie van puur koper en messing met celluloseacetaat.

Het ontwerp en de perfecte afstemming van de oppervlakken verlenen de collectie een opmerkelijke esthetische impact, bijna als magie, die leven geeft aan een gloednieuw, lichtgewicht en zeer eigentijds frame.

Alle modellen worden bovendien beschermd door een speciale coating die zijn glanzende karakter in de loop van de tijd onveranderd behoudt.

3.Light Social

lightbrid brillen

De nieuwe Light_SOCIAL-collectie kenmerkt zich door een speciaal gevoel dat wordt gegarandeerd door de beproefde structuur en het uitgesproken ontwerp, het resultaat van een technologische verwevenheid van facetten gecreëerd met een diamantslijper.

De vormen, zeer eigentijds en dynamisch, zijn geïnspireerd op een klassiek ontwerp en gericht op jonge en jeugdige mensen die de stijl en elegantie van LIGHTBIRD’s Made in Italy willen dragen.

Ontwerp en concept

“Ik wilde heel graag iets realiseren dat mijn geest en mijn essentie als mens zou vertegenwoordigen.”

Mensen leven van passies. Ze willen gelukkig zijn en deze drang zorgt er op natuurlijke en onvermijdelijke wijze voor dat ze groeien. Lightbird betekent precies dat. De allegorie van degene die met passie en vasthoudendheid obstakels weet te overwinnen die onoverkomelijk lijken.

Daarom hebben wij geprobeerd dit gevoel te combineren met onze dagelijkse wereld, de brillenbranche. We wilden iets nieuws en anders creëren, dat kon verrassen door de elegantie van eenvoud.

Light nest

Sluit je aan bij de gemeenschap

Light NEST is de naam van de Lightbird brillen gemeenschap. Dankzij het internet kan de website van Lightbird een nieuw bedrijfsmodel tot leven wekken, ten dienste van alle betrokken partijen.

Een community die toegankelijk is voor iedereen die deel wil uitmaken van de LIGHTBIRD-wereld.

Light Tag

De LightTAG op elke bril is de toegangssleutel tot Light_NEST. Dit is een groot netwerk dat gegevens deelt en iedereen met elkaar verbindt voor betere communicatie en werk.

Via de tag (een QR code op het uiteinde van de oorveer)  geeft Light_NEST toegang tot informatie over het product en helpt het eindconsumenten om een ​​betere service te krijgen

Lightbird combineert technologische innovatie met een gepatenteerd product- en businessconcept, namelijk het “Light Nest” systeem. Dit is een QR code op het uiteinde van de oorveer, die belangrijke productinformatie bevat.

LightBird is het merk dat passie combineert met eenvoud, innovatie, kleur en exclusiviteit.

Kleurdetails en kostbaar celluloseacetaat maken elk model compleet. Je kan de bril perfect combineren met jouw make up stijl of laat je nieuwe LIGHTBIRD bril perfect blenden met jouw haarkleur of kleur ogen.

Ben je op zoek naar een unieke bril? Dan zijn de exclusieve brillen van LIGHTBIRD voor jou de ideale bril.

Benieuwd naar de collectie? Ik laat het je graag zien!

Kom deze volledig handgemaakte Italiaanse brilcollectie ontdekken en passen in onze optiekzaak

Combineer jouw Lightbird bril met volgende tips:

 

 

lightbird brillen

Optiekzaak Optic-Services

Misstraat 93
2590 Berlaar

+32 (0)496 10 43 53
eb.secivres-citpo@krid

Openingsuren

Dinsdag tot zaterdag: 10u – 18u
Na de openingsuren: Op afspraak

Brillen zijn mijn passie

Gepassioneerd met mijn vak bezig zijn. Dat drijft mij om voor elke klant de beste totaaloplossing te vinden, de mooiste bril uit te zoeken en de beste kijkoplossing aan te bieden.