Allpoets

Home » Nieuws » Allpoets

13 januari 2024 | brilmerken

Allpoets: het verhaal achter het  merk.

allpoets brillen

ALLPOETS presenteert de eerste collectie biologische brillen gemaakt uit natuurlijke en gerecycleerde materialen met respect voor de concepten van verantwoorde consumptie en ethische productie. De collectie is ontworpen voor alle mensen die een filosofie van duurzaam leven delen en op zoek zijn naar een kwaliteitsproduct zonder in te boeten aan stijl.

Het brillenmerk tracht een duurzame collecties te creëren, waarbij ze de impact op het milieu zoveel mogelijk beperken. De brillen zijn ontwikkeld van organisch en gerecycled acetaat uit hernieuwbare bronnen zoals hout of katoen, maar ook van gerecycleerde materialen.

ALLPOETS is het eerste brillenmerk dat monturen ontwikkelt die zijn gemaakt met CRT (Carbon Renewal Technology). Dit is een geavanceerde technologie waarmee materialen kunnen worden gerecycleerd om ze nieuwe toepassingen te geven. Hierdoor wordt voorkomen dat deze materialen op stortplaatsen of verbrandingsovens terechtkomen, waarvan de negatieve impact op onze planeet zeer groot is.

Dankzij deze technologie maakt de productie van ALLPOETS-brillen het mogelijk om de Co2-uitstoot en het gebruik van fossiele grondstoffen te verminderen, en wordt een tweede leven gegeven aan andere materialen.

Internationale duurzaamheids- en koolstofcertificering (ISCC)

Al deze processen worden ondersteund door het ISCC-label (International Sustainability and Carbon Certification).  Dit label garandeert en certificeert dat al de brillen voldoen aan deze duurzame ontwikkelingscriteria en afkomstig zijn van gerecycleerde bronnen.

Maar daar stopt hun aanpak niet. ALLPOETS is een merk dat zich inzet voor de toekomst en duurzame ontwikkeling. Met dit in gedachten voeren ze andere acties en initiatieven uit die de ecologische voetafdruk verder helpen te verkleinen.

Hun inzet

Mode is niet duurzaam, er is verandering nodig. Bij ALLPOETS proberen ze hun steentje bij te dragen. Al de brillen zijn gemaakt van organisch en gerecycleerd acetaat. De planeet heeft ons nodig en we zijn ons ervan bewust dat dit niet genoeg is. Om deze reden blijven we zoeken naar duurzame alternatieven voor de productie, distributie en marketing van al onze producten.

100% duurzaam materiaal

brillen allpoets

Alle communicatiemiddelen van ALLPOETS die in onze optiekzaak worden gebruikt, zijn voornamelijk gemaakt van karton en hout. De komende jaren zal Allpoets alle soorten materialen die niet van biologische oorsprong zijn, niet meer gebruiken.

Duurzame initiatieven

ALLPOETS zet zich in om zijn inspanningen voort te zetten en een positieve impact op het milieu te genereren. Dit gebeurd door middel van initiatieven die de verbetering van het mediterrane ecosysteem bevorderen.

Plasticvrije verpakking

De verpakkingen zijn gemaakt van veganistische huid en alle brillen worden beschermd door een zakje gemaakt van 100% biologisch afbreekbaar maïszetmeel. Hiermee is het doel van Allpoets  om in 2024 100% duurzame verpakkingen te produceren.

De natuur is een bron van inspiratie

ALLPOETS haalt haar inspiratie uit de natuur.

Duurzame mode

De duurzame, hoogwaardige materialen die Allpoets gebruikt, verlengen de levensduur van het product. Ze maken hun brillen van natuurlijke en gerecyclede materialen en de productie is aangepast aan de behoeften van de markt.

Hun doel: de milieu-impact van de mode-industrie verminderen.

Dierproefvrij

Allpoets is tegen testen op dieren. Geen enkele van hun  producten is op dieren getest; de schil die ze in hun verpakkingen gebruiken is vegan en niet van dierlijke oorsprong.

Mediterrane levensstijl

Allpoets zijn mediterraan en de zee bepaalt grotendeels hun levensstijl. Het beschermen van de landschappen die ons omringen, onze zee, onze bergen, onze flora en fauna maakt deel uit van hun bestaansreden.

Voor een betere wereld.

Combineer jouw Allpoets bril met volgende tips:

 

 

allpoets brillen

Optiekzaak Optic-Services

Misstraat 93
2590 Berlaar

+32 (0)496 10 43 53
eb.secivres-citpo@krid

Openingsuren

Dinsdag tot zaterdag: 10u – 18u
Na de openingsuren: Op afspraak

Brillen zijn mijn passie

Gepassioneerd met mijn vak bezig zijn. Dat drijft mij om voor elke klant de beste totaaloplossing te vinden, de mooiste bril uit te zoeken en de beste kijkoplossing aan te bieden.