Make-up tips voor brildragers

Home » Nieuws » Make-up tips voor brildragers

19 oktober 2023 | Brillenmode, Inspiratie, Tips

Soms is het vervelend om als brildrager je make-up fatsoenlijk aan te kunnen brengen.  Maar ook niet alle trends en looks staan even mooi bij jouw montuur en/of brilsterkte. Om je hierin een beetje op weg te helpen vind je in deze blog enkele make-up tips voor brildragers en hoe make-up en het dragen van een bril elkaar juist kunnen versterken.

Hierbij vind je eerst enkel handige tips voor het aanbrengen van make-up

Als je een hogere brilsterkte hebt, kan make-up aanbrengen soms wel een hele opgave zijn, zeker als je juist die bril nodig hebt om te kunnen zien wat je doet? Gelukkig zijn hier enkele handige tips voor.

  1. Werk met een vergrootspiegel met bijvoorbeeld ingebouwde verlichting. Je hebt deze al in verschillende formaten.
  2. Maak gebruik van een make-up bril. Dit soort bril heeft maar aan één kant een brilglas die je van plaats kan verwisselen zodat je eerst het ene oog en nadien het andere oog kan opmaken.

Ben je bijziend of verziend?

Als je een hogere brilsterkte hebt kunnen de glazen je ogen juist groter laten lijken (verziend met plussterkte) of juist kleiner (bijziend met minsterkte). Hoe groter de brilsterkte, hoe groter of kleiner je ogen zullen zijn achter het brillenglas. Hou hier zeker rekening mee.

Bijziendheid

Als je bijziend bent, dan lijken je ogen door je bril iets kleiner dan ze in werkelijkheid zijn. Dit komt door de negatieve brilsterkte. Hoe hoger de brilsterkte, hoe kleiner je ogen achter je bril lijken.

Hierdoor kan je beter geen eyeliner aanbrengen rondom je hele oog. Want dit maakt je ogen optisch nog kleiner.

De oplossing?  Breng eyeliner enkel langs de bovenste wimperrand aan, al dan niet gecombineerd met een wing/cat-eye. De cat eye eyeliner heeft meestal een dikkere vleugel die zowel de bovenste als de onderste wimperlijn omvat. Bij een winged eyeliner raak je alleen de bovenste wimperlijn. De cat eye is een klassieke look die je ogen een prachtige katachtige vorm geven. Breng dit zo subtiel of zo opvallend aan als je zelf mooi vindt.

En breng een lichte champagnekleurige highlighter aan in je binnenste ooghoeken voor een nog frisser en meer open effect. Een highlighter is een gekleurde crème- of poeder met een glanzende teint erin. Dit zorgt voor de vorm en glans in je gezicht, met een beetje highlighter op je gezicht creëer je een frissere blik.

Verziendheid

Als je verziend bent, dan lijken je ogen door je bril groter dan ze in werkelijkheid zijn.

Op zich zou je denken dat dit niet nadelig zou zijn. Dit omdat grotere ogen je al snel een frissere en meer open blik geven.

Probeer eens de “smokey eyes”. Hierbij komen je ogen heel mooi uit , ze worden erg sprekend; echt een eyecatcher. Hou er wel rekening mee dat glanzende en glitterende oogproducten door het vergrotende effect al snel iets teveel kunnen opvallen. Probeer misschien eerder producten met een matte, satijnen finish.

Hou rekening met je montuur

Heeft jouw bril een opvallendere kleur, of is het montuur duidelijk aanwezig qua dikte, dan kies je make-up met rustigere kleuren. Of kies voor dezelfde type kleur als die in je bril voorkomen, zoals koele tinten of warme tinten. Zo zal het niet snel vloeken met elkaar en oogt het niet snel ‘too much’. Je sprankelende ogen zullen nog steeds de show blijven stelen. Heb je een wat subtieler model qua dikte en/of een bril in natuurlijke tinten? Dan kan je alle kanten op met je make-up look.

Geef ook je wenkbrauwen de aandacht

Als je een bril draagt zal je misschien sneller minder aandacht geven aan je wenkbrauwen, en dat terwijl ze juist je look en je ogen zo mooi kunnen accentueren.

Heb je al volle wenkbrauwen?

Dan is het epileren en het aanbrengen van een wenkbrauwgel voldoende om ze net even wat mooier te laten uitkomen.

Heb je wat dunnere of oneffen wenkbrauwen?

Dan is het aan te raden om ze juist wat subtieler bij te tekenen en in te vullen met bijvoorbeeld een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder.

Dus de algemene regel is: heb je een opvallender montuur, houd je wenkbrauwen dan wat rustiger en zachter qua vorm

Is je montuur wat subtieler en discreter? Zet je wenkbrauwen wat sterker aan

Make-up musthaves

Welke make-upproducten als brildrager onmisbaar zijn?

Een goede concealer, omdat wallen en kringen meer opvallen dan wanneer je geen bril draagt. Laat je hiervoor goed adviseren en kies voor een longlasting variant zodat deze de hele dag blijft zitten en niet afgeeft op je montuur.

Een waterproof mascara. Omdat het achter je bril  wat warmer is (lichaamstemperatuur) dan wanneer je geen bril draagt, kan een normale mascara minder goed blijven zitten en geeft deze af in de vorm van stipjes op je glazen. Ook het krullen van je wimpers voordat je mascara aanbrengt kan dit helpen voorkomen.

Ben je op zoek naar die bril die past bij jouw outfit en make up?

Kom alvast langs in onze optiekzaak en we helpen je graag verder.

Interessante links: modetip rechthoekige monturen 

modetip ronde monturen

make up tips voor brildragers

Optiekzaak Optic-Services

Misstraat 93
2590 Berlaar

+32 (0)496 10 43 53
eb.secivres-citpo@krid

Openingsuren

Dinsdag tot zaterdag: 10u – 18u
Na de openingsuren: Op afspraak

Brillen zijn mijn passie

Gepassioneerd met mijn vak bezig zijn. Dat drijft mij om voor elke klant de beste totaaloplossing te vinden, de mooiste bril uit te zoeken en de beste kijkoplossing aan te bieden.