Etnia Barcelona

Home » Nieuws » Etnia Barcelona

1 januari 2024 | brilmerken

Etnia Barcelona: het verhaal achter het brillenmerk

etnia barcelona brillen

Etnia Barcelona is een brillenmerk met een typische internationale stijl, die durf en fantasie vertegenwoordigt. Elke Etnia Barcelona bril heeft zijn eigen persoonlijkheid die je helpt bij alle aspecten van uw dagelijkse garderobe en die door hun opvallend karakter en stijl dagelijks positieve reacties geven van de mensen rondom jou. Etnia Barcelona is gespecialiseerd in GEDURFDE KLEUREN en RETRO, VINTAGE DESIGN brillen. Hierdoor is dit brillenmerk gemaakt voor hem of haar die net dat beetje meer zoeken.

Ontworpen in Barcelona

Etnia Barcelona = drie generaties brillenmakers

In de jaren vijftig richtte Fulgencio Ramo, de grootvader van David Pellicer, de huidige eigenaar van het bedrijf, zijn eerste brillenfabriek op. Zijn kinderen hielpen in de fabriek en verwierven al snel genoeg knowhow om de teugels van het bedrijf over te nemen. Deze tweede generatie ontwierp, creëerde en distribueerde de brillen in heel Spanje, maar het duurde tot de jaren 90 voordat David Pellicer zich bij het bedrijf aansloot met de droom om iets nieuws te creëren.

2001: de geboorte van Etnia Barcelona

David gaf kleur aan een product dat tot dan toe alleen bruin of zwart was. Als er één ding was dat hij wist, was het dat hij zijn inspanningen niet alleen wilde wijden aan het maken van brillen; hij wilde meer. Hij wilde een merk creëren. Een merk dat het idee belichaamde om vrij, menselijk en respectvol te zijn tegenover alle etniciteiten. Hij wilde een merk dat alle mensen en uitdrukkingsvormen in acht zou nemen middels kleur en kunst. Zo werd Etnia Barcelona geboren.

De brillen worden ontworpen en gemaakt in het eigen atelier van Etnia Barcelona in Barcelona. 

De stad Barcelona: DE inspiratiebron

Barcelona speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van het brillenmerk omdat de stad getuige is geweest van de geboorte en groei van het bedrijf. Het is een stad die openstaat voor de wereld: innovatief, rebels en visionair die zich met de snelheid van het licht ontwikkelt, maar die nooit vergeet waar ze vandaan komt. Barcelona heeft het karakter van het brillenmerk gesmeed dat altijd vooruit kijkt zonder zijn roots te vergeten.

Maximale kwaliteit

Al drie generaties lang is en blijft kwaliteit van fundamenteel belang voor het onafhankelijk brillenmerk. Ze beheersen het hele proces van begin tot eind in Barcelona zelf en onderzoeken elk detail om ervoor te zorgen dat aan de kwaliteitsnormen wordt voldaan.

Etnia Barcelona zet zich in voor de natuur en duurzame producten.  Al hun acetaat brillen zijn gemaakt van 100% natuurvriendelijk Mazzucchelli acetaat, dat afkomstig is van katoen en hout en daardoor zorgt voor een optimaal comfort. De brillen in metaal zijn gemaakt in hoogwaardig metaal met unieke afwerkingen. De titanium brillen zijn gemaakt in puur Japans titanium waardoor het een hypoallergeen materiaal is. 

Innovatie en traditie kenmerken Etnia Barcelona.  Hierdoor worden alle monturen met de hand gemaakt wat zorgt voor een uniek product.

Etnia Barcelona is een leuk, hip, trendy, betaalbaar merk.

De brilcollectie omvat leuke details en frisse kleuren waardoor je een Etnia Barcelona bril prachtig kan laten uitkomen op jouw favoriete outfit. 
De ontwerpers spelen voortdurend met vormen en kleuren om elke stijl een frisse toets te geven.

Wil je weten hoe deze en andere brillen worden gemaakt? Je leest het in deze blog.

Etnia Barcelona = een echte brillencultuur

etnia barcelonoa brillen

Het motto van Etnia Barcelona?

“KUNST INSPIREERT DE MANIER WAAROP WIJ DE WERELD ZIEN
We creëren ons verhaal door samenwerkingen met legendes uit de kunstwereld en artiestenwereld.”
 
Verschillende wereldbekende kunstenaars en artiesten hebben de brilcollectie ontdekt zoals: Dua Lipa, Brad Pitt, Selena Gomez, Sienna Miller, Chris Hemsworth, Naomi Watts, Jessica Biel, Mod Sun, Alessandra Ambrosio, Cate Blanchette en zoveel meer …
 
Dus kom ze alvast ontdekken in onze optiekzaak.
 
Combineer jouw Etnia Barcelona bril met volgende tips:

 

 

Collectie monturen van Etnia Barcelona - Opticien Optic Services Lier

Optiekzaak Optic-Services

Misstraat 93
2590 Berlaar

+32 (0)496 10 43 53
eb.secivres-citpo@krid

Openingsuren

Dinsdag tot zaterdag: 10u – 18u
Na de openingsuren: Op afspraak

Brillen zijn mijn passie

Gepassioneerd met mijn vak bezig zijn. Dat drijft mij om voor elke klant de beste totaaloplossing te vinden, de mooiste bril uit te zoeken en de beste kijkoplossing aan te bieden.