BBIG

Home » Nieuws » BBIG

13 januari 2024 | brilmerken

BBIG: het verhaal achter het merk

kinderbrillen

Kinderbrillen ontworpen en gemaakt in Nederland

Ruim twintig jaar geleden richtte Rob Bresser het kinderbrillenmerk BBIG op vanwege de groeiende behoefte aan mooie, stijlvolle brillen voor kinderen. Sindsdien zijn de behoeften in de markt alleen maar groter geworden en ook Robs passie voor optica en zijn vak is onverminderd gebleven. Toch heeft hij besloten het stokje over te dragen. “Op een gegeven moment is het mooi geweest en dat moment is nu aangebroken”, lacht Rob. In Maarten Rengers en zijn partner Kirsten Rengers – Boschman ziet hij de ideale opvolgers voor zijn bedrijf, dat volgens hem, net als Maarten en Kirsten, nog groeipotentieel heeft.

Het merk

Goed, kinderen zijn wat kleiner en hebben een hogere stem,.  Ook zijn kinderen soms onbesuisd, hebben een zekere bijsturing nodig en moeten nog heel veel leren.

Maar dat betekent natuurlijk niet dat ze geen smaak hebben. Integendeel. Kinderen voelen feilloos aan wat ze wèl en wat ze niet mooi vinden. Ook als het gaat om de keuze van hun bril. Uiteindelijk zijn zij degenen die ermee het schoolplein op moeten…

Jouw kind moet de bril mooi vinden.

Volgens BBIG moeten kinderbrillen voldoen aan dezelfde voorwaarden als een bril voor een volwassene. Jouw kind moet de bril mooi vinden en het materiaal moet in zijn of haar smaak vallen. De bril moet leuk zijn, spannend, uitdagend en flitsend, maar zeker niet kinderachtig.

De collectie is fraai ontworpen met veel oog voor detail. Aangeboden in een zeer breed assortiment, en voor ieder wat wils.

kinderbrillen bbig

De kwaliteit van BBIG kinderbrillen

Kinderen gaan op een andere manier door het leven dan volwassenen.

Waar volwassenen over het algemeen geen wilde fratsen uithalen en niet zo vaak struikelen of vallen, is dit wel het geval bij kinderen. Kinderen spelen, rennen, springen, klimmen, vallen en staan weer op. Regelmatig krijgt de kinderbril een flinke tik, valt deze op de grond, zit iemand er op of heeft de bril het anderzijds zwaar te verduren.

Hiermee wordt bij BBIG rekening mee gehouden bij het ontwerpen van brillen voor kinderen.  Alle brillen hebben verende scharnieren. De flexibele oorveren zorgen ervoor dat de bril tegen een stootje kan.

Ook bij de materiaalkeuze wordt met bovenstaande rekening gehouden. Kunststof monturen van acetaat, een stevig en licht kunststof, zijn zeer geschikt voor kinderbrillen. Ze kunnen tegen een stootje en zitten tegelijkertijd heel comfortabel op het gezicht. Hetzelfde geldt voor de keuze van de brillenglazen, deze kunnen zowel van glas of kunststof gemaakt worden. Bij kinderen wordt vaak voor kunststof gekozen, omdat dit niet zo gemakkelijk kan breken.

De kenmerken

De brillen zijn stoer en trendy. Dat zijn de voornaamste kenmerken van de kinderbrillen van BBIG. En dat al 22 jaar lang.

Ben je dus op zoek naar een degelijke kinderbril? Dan ben je bij ons aan het juiste adres met onze kinderbrillencollectie van BBIG. Kom ze alvast vrijblijvend ontdekken. Er is gratis parking voor de deur.

 

 

bbig kinderbrillen

Optiekzaak Optic-Services

Misstraat 93
2590 Berlaar

+32 (0)496 10 43 53
eb.secivres-citpo@krid

Openingsuren

Dinsdag tot zaterdag: 10u – 18u
Na de openingsuren: Op afspraak

Brillen zijn mijn passie

Gepassioneerd met mijn vak bezig zijn. Dat drijft mij om voor elke klant de beste totaaloplossing te vinden, de mooiste bril uit te zoeken en de beste kijkoplossing aan te bieden.