januari 13, 2022

Terugbetaling van brillen

Wist je dat ... je bij je mutualiteiten en, in sommige gevallen bij het RIZIV, recht hebt op een terugbetaling van jouw nieuwe aangekochte bril?

Het aanschaffen van een nieuwe bril kan soms wel een investering zijn, zeker als je daarbij kwalitatieve brilglazen en een kwalitatief montuur wilt hebben. Maar wist je dat je recht hebt op terugbetaling van zowel mutualiteiten als het RIZIV?

Wij zijn erkend door het RIZIV en de mutualiteiten

Doordat er verschillende mutualiteiten zijn, kunnen de terugbetalingen enorm verschillen van ziekenfonds tot ziekenfonds. Raadpleeg dus zeker jouw ziekenfonds of bezoek hun website.

Terugbetaling Christelijke mutualiteit

Terugbetaling De Voorzorg Provincie Antwerpen

Terugbetaling Vlaams Neutraal Ziekenfonds

Terugbetaling Liberale Mutualiteit

Terugbetaling Partena

Terugbetaling Onafhankelijk Ziekenfonds

Ook bij sommige verzekeringsmaatschappijen kan je in aanmerking komen voor een terugbetaling voor je nieuwe bril.

Samenwerking De Voorzorg Antwerpen en optiekzaak Optic-Services

Ben je aangesloten bij de mutualiteit "De Voorzorg Provincie Antwerpen" ? Dan aanvaarden we ook de aankoopbonnen voor monturen, glazen, zonnebrillen en lenzen. Daarbovenop heb je nog eens recht op een jaarlijkse tegemoetkoming van € 25.

Optiekzaak Optic-Services is erkend door het RIZIV en alle andere mutualiteiten en dus een geconventioneerde optiekzaak / opticien-optometrist met een erkend RIZIV-nummer. De extra tegemoetkomingen van het RIZIV zijn wel enkel mogelijk als je een brilvoorschrift van de oogarts bij hebt.

Beknopt overzicht tegemoetkoming RIZIV

Kinderen en jongeren onder 18 jaar:

Dan heb je altijd recht op terugbetaling, mits het voorleggen van een brilvoorschrift van de oogarts.

Personen vanaf 18 jaar:

Dan heb je ook recht op terugbetaling:

  • Met een voorschrift van de oogarts
  • Bij een sterkte hoger of gelijk aan 7.75 dioptrie

Personen ouder dan 65 jaar:

  • Met een voorschrift van de oogarts
  • Bij een bifocale of multifocale bril met een sterkte hoger dan 4.25 dioptrie

Ruimere terugbetaling van brilglazen vanaf 1 juni 2021

We hebben goed nieuws te vertellen voor mensen met een hogere dioptrie. De federale overheid heeft beslist dat vanaf 1 juni 2021 meer mensen kunnen genieten van een tegemoetkoming voor brilglazen.

De drempelwaarde is verlaagd van 8.25 dioptrie naar 7.75 dioptrie voor alle leeftijden. Voor personen jonger dan 18 jaar en ouder dan 65 jaar is de drempelwaarde gezakt van 8.00 dioptrie naar 7.50 dioptrie.

Dus heb jij het gevoel dat je niet meer goed ziet? Kom dan zeker langs voor jouw oogmeting.

Wij bij optiekzaak Optic-Services vinden dat goed zicht heel belangrijk is voor iedereen. En blijkbaar is minister van Volksgezondheid, dhr Frank Vandenbroucke, van dezelfde mening:

“Een goed gezichtsvermogen is essentieel op elke leeftijd. Brillenglazen die ongeschikt zijn om te zien, of de afwezigheid van een bril voor iemand die hem nodig heeft, kunnen leiden tot andere gezondheidsproblemen, bijvoorbeeld migraine”  citaat Frank Vandenbroucke

“Bij kinderen kan niet-gecorrigeerde of onvoldoende gecorrigeerde bijziendheid snel een aanzienlijke invloed hebben op het tempo van het leren op school” - citaat Frank Vandenbroucke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RECENT
POSTS

BLOG
mei 26, 2023
Heb jij al onze zomeractie gezien?

Heb jij al onze zomeractie gezien?
Da's genieten van het mooie weer met jouw nieuwe zonnebril op sterkte met 100% UV bescherming.

Read More
mei 16, 2023
Inspiratie nodig om je bril optimaal te onderhouden?

Ontdek onze Do's en Do'nts voor het schoonmaken van je bril. Hierdoor verleng je de levensduur van je bril. DO'S Gebruik een microvezeldoekje. Handig voor onderweg omdat je geen water of schoonmaakmiddel nodig hebt. Was het doekje regelmatig op 30°. Let er wel op dat je geen wasverzachter gebruikt want wasverzachters hebben een vet makende […]

Read More
april 21, 2023
Brilcollectie in de kijker: Etnia Barcelona

Eén van onze topcollecties, Etnia Barcelona zetten we met deze blog in de kijker. Ontdek het verhaal achter deze prachtige collectie. Etnia Barcelona is niet zomaar een onafhankelijk brillenmerk, maar een woordvoerder van een lifestyle. In de jaren vijftig richtte Fulgencio Ramo, de grootvader van de huidige bedrijfseigenaar David Pellicer, zijn eerste brillenfabriek op. Geholpen […]

Read More
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram