Dit zijn ze, de nieuwe brillentrends!

Home » Nieuws » Dit zijn ze, de nieuwe brillentrends!

16 mei 2022 | Brillenmode

Wat zullen de nieuwste modetrends zijn in brillenland? Wat zijn de nieuwe vormen, nieuwe kleuren, nieuwe stijlen? Hier zetten we de belangrijkste lente- en zomertrends op een rij. Laat je alvast inspireren!

Retro

In tijden van crisis en onzekerheid grijpt de mens terug naar wat hij kent en waar hij zich vertrouwd mee voelt. Dat geldt ook voor de mode, en we zien voor het aankomende brillenseizoen dan ook veel bekende vormen terug. Maar altijd met een twist, in zowel model als materiaal en kleur. Vormen evolueren voortdurend en dit seizoen zien we dat monturen met een retro twist iets minimalistischer worden.

Back to the eighties

Bij veel monturenleveranciers zie je nieuwe edities van de legendarische acetaatbril uit de jaren ’80. Dit montuur is nog even trendy als in 1981, toen het werd ontworpen. Een echte collector’s item!

Transparant

‘Onzichtbare’ monturen vormen al jarenlang een modieus alternatief. Momenteel zijn monturen in helder acetaat en zachte pastelkleuren bijzonder trendy. Deze nieuwe neutrale kleuren zijn geïnspireerd op een weelderig palet van zacht pigment: romige avocado, botergeel, honingraat, mangosorbet en olijfolie. Klinkt in ieder geval erg smakelijk! Bij donkere huidtinten kunnen transparante monturen een flatterend contrast creêren. Sterker nog: er is ruimte voor elke kleur kleding die je toevallig draagt, voor werk of casual tijdens de dag.

Bron: eyeline magazine

Moderne monturen en advies door gediplomeerd opticien Dirk Lippens - Optiek Optic Services Berlaar

Optiekzaak Optic-Services

Misstraat 93
2590 Berlaar

+32 (0)496 10 43 53
eb.secivres-citpo@krid

Openingsuren

Dinsdag tot zaterdag: 10u – 18u
Na de openingsuren: Op afspraak

Brillen zijn mijn passie

Gepassioneerd met mijn vak bezig zijn. Dat drijft mij om voor elke klant de beste totaaloplossing te vinden, de mooiste bril uit te zoeken en de beste kijkoplossing aan te bieden.