Matttew

Home » Nieuws » Matttew

4 januari 2024 | brilmerken

Matttew: het verhaal achter het titanium brillenmerk

matttew brillen

 

De Designer

De designer, Matthieu Duchêne, is afkomstig uit Zuid-Korea en als kind opgegroeid in België.  Hij heeft zijn opleiding industrieel ontwerp afgerond aan La Cambre in Brussel. Tijdens zijn opleiding heeft hij zich gespecialiseerd in het ontwerpen van brillen en ook zijn proefschrift over geschreven. Na zijn studies heeft hij gewerkt als ontwerper bij verschillende grote brilmerken en ook vier jaar gewerkt in een fabriek in de Jura in Frankrijk waar brillen werden geproduceerd. In diezelfde fabriek worden nu zijn Matttew brillen geproduceerd.

matttew brillen

Zijn visie

“Monturen moeten opvallen door hun esthetische, originele, creatieve en kleurrijke ontwerpen”.

Bij Matttew is kleur belangrijk. Hieraan wordt veel tijd gespendeerd omdat ze weten hoe bepalend kleur is bij de keuze van een bril.

Zijn passies

matttew brillen

Matthieu Duchêne heeft 2 grote passies: kunst en architectuur. En dat zie je in al zijn brilontwerpen.
Bij MATTTEW staan kleur en vormen centraal. De motivatie voor zijn werk zit hem in het feit dat mensen blij worden van het zien van de ontwerpen van Matttew titanium brillen.  Het ontwerp van de brillen moet volgens Matthieu niet spectaculair zijn, maar moet iemand licht kunnen raken.

De naam Matttew

Toen hij dacht aan een naam voor het merk, kwam de naam MATTTEW al snel naar boven. Zijn werk als ontwerper en zijn betrokkenheid bij het bedrijf waren overduidelijk en daardoor wilde hij zijn voornaam erin laten verwerken.

 

titanium brillen

Maar waarom drie t’s?

Dit zijn de 3 merkwaarden: TOEGANKELIJKHEID, HUMOR (de Belgen staan bekend om hun humor, en dat zie je terug in de communicatie van MATTTHEW), VERBEELDING (sterk precisiewerk qua ontwerp en afmetingen). De 3 t’s zouden ook een profiel van een gezicht kunnen zijn of een uitgeklapte poot van de letter b.

De Matttew titaniium brillen collectie bij ons in de winkel is de titanium brilcollectie. De reden waarom we de titanium brilcollectie hebben gekozen, is omdat we merken dat veel titanium brilcollecties neutraal zijn in kleur.

En wij wilden meer. We wilden dat de collectie titanium brillen niet enkel kleur inhouden, maar door die kleur een verlengstuk worden van de persoonlijkheid van de klant. We wilden met deze collectie klanten de mogelijkheid bieden om een bril te kiezen die past bij elke outfit, bij je haarkleur en make up.

Kom deze collectie alvast ontdekken in onze optiekzaak.

Combineer jouw Matttew bril met volgende tips:

 

 

matttew brillen

Optiekzaak Optic-Services

Misstraat 93
2590 Berlaar

+32 (0)496 10 43 53
eb.secivres-citpo@krid

Openingsuren

Dinsdag tot zaterdag: 10u – 18u
Na de openingsuren: Op afspraak

Brillen zijn mijn passie

Gepassioneerd met mijn vak bezig zijn. Dat drijft mij om voor elke klant de beste totaaloplossing te vinden, de mooiste bril uit te zoeken en de beste kijkoplossing aan te bieden.