april 30, 2022

Welke zonnebrillen zijn hip volgens de influencers in 2022?

Welke zonnebrillen zijn hip volgens de influencers in 2022? 

Dit zijn volgens influencers dé zonnebrillentrends van 2022!

We kijken hier naar wat influencers aangeven als de trends voor dit jaar! Met deze zonnebrillen die je bij ons in de collectie zal vinden ben je weer helemaal hip.

In onze zoektocht naar de zonnebrillentrends van 2022 vonden we verschillende opmerkelijke zaken. We creëerden met alles wat we vonden de ultieme lijst van trendy zonnebrillen voor deze zomer.

Welke vorm zonnebril kies ik:

 • Oversized of net klein: Deze trend is een blijver in de collecties maar er wordt minder en minder aandacht aan besteed door influencers.  
 • Cateye: Dit moeilijk model blijft nu al het tweede jaar een eye-catcher. Het blijft een model dat niet bij iedereen goed werkt. Maar gecombineerd met oversized lukt het al sneller.
 • Rechte bovenlijn: Dit is een nieuwere trend, brillen met een rechte bovenlijn. Heel strak en cool.
 • Square: ook deze is een blijver in alle maten en materialen, ook in oversized modellen. 
 • Hexagon of zeshoek: Het mag inderdaad al wat gekker wat vormen betreft. Er mag een hoek aan zijn.
 • Round: Blijft ook dit jaar in de collecties zitten, dikwijls met een retro look maar ook in de gekste kleuren.
 • Aviator: Dit is dé klassieker sinds de tweede wereldoorlog. In de jaren ’80 was er een revival en de laatste jaren vind je ze weer terug in verschillende collecties, in alle kleuren en maten. 

Welke kleur zonnebril kies ik best:

 • Gold: Is altijd goed. Dé klassieker bij zonnbrillen. Stijlvol en tijdloos.
 • White: Wit is cool, trendy en hip. Waan jezelf een filmster met deze trendy zonnebrillen.
 • Transparant: deze trend blijft in de collecties zitten. Het contrast met de donkere glazen geeft een extra dimensie aan deze brillen.
 • Pastel: Daar zijn de pastel-tinten terug in zonnebrillen. Die hebben we gemist de laatste jaren. 

Welk type materiaal kies ik voor een zonnebril:

 • Metaal en kunststof: ook dit jaar zal je zonnebrillen in alle materialen zien. Metaal en kunststof zijn de traditionele materialen waarmee je zeker niets verkeerd kan doen. In zwart, bruin, goud zijn ze tijdloos maar dus nu ook in wit, transparant en zeker ook in pastelkleuren.
 • Sporty shields en ski-brillen: De sportschermen zijn een grote hit. Je ziet ze normaal op een ski-piste of in de Tour-de-France, maar nu dus ook gewoon bij je trendy outfit.
 • Rimless: De stijlvolle brillen zonder rand blijven uiteraard in de collecties. Ze zijn chique en glamoureus.

Welke stijlen en trends zonnebrillen kies ik:

 • Retro zonnebrillen:  De roaring 20’s zijn aangebroken en dat zal je geweten hebben, ook in brillen en zonnebrillen, met veel goud en oversized zonnebrillen. Ook de 90’s blijven terugkomen in de collecties.
 • Futuristische zonnebrillen: Het credo blijft “hoe gekker hoe liever”, zowel in vormen als materialen. Rechte bovenlijnen, zeshoeken, schermen en ski-brillen blijven hip. Sommige modellen lijken zo uit Mad Max te komen of uit een hedendaags museum.
 • Exclusieve limited edititions: Kijk bij je locale opticien ook eens naar exclusieve limited edition zonnebrillen. Misschien draag jij wel de meest unieke zonnebril dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RECENT
POSTS

BLOG
mei 26, 2023
Heb jij al onze zomeractie gezien?

Heb jij al onze zomeractie gezien?
Da's genieten van het mooie weer met jouw nieuwe zonnebril op sterkte met 100% UV bescherming.

Read More
mei 16, 2023
Inspiratie nodig om je bril optimaal te onderhouden?

Ontdek onze Do's en Do'nts voor het schoonmaken van je bril. Hierdoor verleng je de levensduur van je bril. DO'S Gebruik een microvezeldoekje. Handig voor onderweg omdat je geen water of schoonmaakmiddel nodig hebt. Was het doekje regelmatig op 30°. Let er wel op dat je geen wasverzachter gebruikt want wasverzachters hebben een vet makende […]

Read More
april 21, 2023
Brilcollectie in de kijker: Etnia Barcelona

Eén van onze topcollecties, Etnia Barcelona zetten we met deze blog in de kijker. Ontdek het verhaal achter deze prachtige collectie. Etnia Barcelona is niet zomaar een onafhankelijk brillenmerk, maar een woordvoerder van een lifestyle. In de jaren vijftig richtte Fulgencio Ramo, de grootvader van de huidige bedrijfseigenaar David Pellicer, zijn eerste brillenfabriek op. Geholpen […]

Read More
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram