april 30, 2022

Welke zonnebrillen zijn hip volgens de influencers in 2022?

Welke zonnebrillen zijn hip volgens de influencers in 2022? 

Dit zijn volgens influencers dé zonnebrillentrends van 2022!

We kijken hier naar wat influencers aangeven als de trends voor dit jaar! Met deze zonnebrillen die je bij ons in de collectie zal vinden ben je weer helemaal hip.

In onze zoektocht naar de zonnebrillentrends van 2022 vonden we verschillende opmerkelijke zaken. We creëerden met alles wat we vonden de ultieme lijst van trendy zonnebrillen voor deze zomer.

Welke vorm zonnebril kies ik:

 • Oversized of net klein: Deze trend is een blijver in de collecties maar er wordt minder en minder aandacht aan besteed door influencers.  
 • Cateye: Dit moeilijk model blijft nu al het tweede jaar een eye-catcher. Het blijft een model dat niet bij iedereen goed werkt. Maar gecombineerd met oversized lukt het al sneller.
 • Rechte bovenlijn: Dit is een nieuwere trend, brillen met een rechte bovenlijn. Heel strak en cool.
 • Square: ook deze is een blijver in alle maten en materialen, ook in oversized modellen. 
 • Hexagon of zeshoek: Het mag inderdaad al wat gekker wat vormen betreft. Er mag een hoek aan zijn.
 • Round: Blijft ook dit jaar in de collecties zitten, dikwijls met een retro look maar ook in de gekste kleuren.
 • Aviator: Dit is dé klassieker sinds de tweede wereldoorlog. In de jaren ’80 was er een revival en de laatste jaren vind je ze weer terug in verschillende collecties, in alle kleuren en maten. 

Welke kleur zonnebril kies ik best:

 • Gold: Is altijd goed. Dé klassieker bij zonnbrillen. Stijlvol en tijdloos.
 • White: Wit is cool, trendy en hip. Waan jezelf een filmster met deze trendy zonnebrillen.
 • Transparant: deze trend blijft in de collecties zitten. Het contrast met de donkere glazen geeft een extra dimensie aan deze brillen.
 • Pastel: Daar zijn de pastel-tinten terug in zonnebrillen. Die hebben we gemist de laatste jaren. 

Welk type materiaal kies ik voor een zonnebril:

 • Metaal en kunststof: ook dit jaar zal je zonnebrillen in alle materialen zien. Metaal en kunststof zijn de traditionele materialen waarmee je zeker niets verkeerd kan doen. In zwart, bruin, goud zijn ze tijdloos maar dus nu ook in wit, transparant en zeker ook in pastelkleuren.
 • Sporty shields en ski-brillen: De sportschermen zijn een grote hit. Je ziet ze normaal op een ski-piste of in de Tour-de-France, maar nu dus ook gewoon bij je trendy outfit.
 • Rimless: De stijlvolle brillen zonder rand blijven uiteraard in de collecties. Ze zijn chique en glamoureus.

Welke stijlen en trends zonnebrillen kies ik:

 • Retro zonnebrillen:  De roaring 20’s zijn aangebroken en dat zal je geweten hebben, ook in brillen en zonnebrillen, met veel goud en oversized zonnebrillen. Ook de 90’s blijven terugkomen in de collecties.
 • Futuristische zonnebrillen: Het credo blijft “hoe gekker hoe liever”, zowel in vormen als materialen. Rechte bovenlijnen, zeshoeken, schermen en ski-brillen blijven hip. Sommige modellen lijken zo uit Mad Max te komen of uit een hedendaags museum.
 • Exclusieve limited edititions: Kijk bij je locale opticien ook eens naar exclusieve limited edition zonnebrillen. Misschien draag jij wel de meest unieke zonnebril dit jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RECENT
POSTS

BLOG
augustus 10, 2022
Welke bril past bij mij?

Wist je dat verschillende monturen geschikt zijn voor verschillende haarkleuren? Om je te helpen kiezen, hebben we een lijst met haarkleuren en hun beste overeenkomsten gemaakt: Rood: probeer de warmte van je natuurlijke haar te weerspiegelen met warmgekleurde monturen, zoals schildpadden, goud, koper en warme neutrale kleuren. Blond: je haar past heel goed bij metalen, […]

Read More
augustus 8, 2022
Tips hittegolf

Het gaat de komende dagen zeer warm worden. De weerkundige diensten spreken al van een hittegolf. Maar wat moet je juist rekening mee houden tijdens een hittegolf? Hierbij alvast enkele tips: Tips hittegolf Drink voldoende water Zoek afkoeling Eet lichte maaltijden Vermijd alcohol Gebruik een zonnecrème met hoge UV filter Draag een 100% UV beschermende […]

Read More
augustus 5, 2022
Schoonmaken van je bril

Het schoonmaken van het montuur van je bril is misschien wel de oplossing om vervelende puistjes op je gezicht te voorkomen! Gebruik een zacht afwasmiddel en wat warm water om al het zweet, vuil en olie dat zich op de bril heeft opgehoopt af te spoelen en gebruik ontsmettingsalcohol om de neus- en oortips schoon […]

Read More
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram