juni 1, 2022

Tips tijdens de blokperiode

De blokperiode is er weer. Hierbij wensen we alle studenten veel succes tijdens de blok en voor het eindexamen!

We willen de studenten toch wel wat tips geven om vermoeide ogen tijdens deze stressvolle tijd te voorkomen:

βœ… Zorg voor een goede zithouding

βœ… Plaats de bovenkant van het beeldscherm πŸ’» op ooghoogte. Hierdoor zit je automatisch rechter waardoor nek- rug- en schouderklachten worden vermeden.

βœ… Werk op een schuin werkblad (helling 20Β°). De algemene houding is dan meer ontspannen, de ademhaling wordt minder gehinderd en de visuele spanning /oogklachten wordt minder.

βœ… Zorg dat beide voeten steun vinden op de grond of voetbankje.

βœ… Tracht ontspannen rechtop te zitten en let erop dat de afstand tussen de ogen en de tekst πŸ“– gelijk is aan de afstand tussen de kneukel van de middelvinger en de elleboog.

βœ… Opteer voor een bureaustoel met rugsteun en armsteun. De armsteun moet recht zijn en niet rond.

βœ… Vergeet niet te knipperen om droge ogen te voorkomen. De normale knipperreflex is 24 keer per minuut. Tijdens nabijwerk en computeren daalt dit tot 4 keer per minuut.

βœ… Zorg voor voldoende verlichting in de ruimte waar je studeert. Werken of lezen bij schemerlicht is te vermoeiend voor de ogen πŸ‘€!

βœ… Verlicht de hele kamer, niet enkel het werkvlak. Zorg voorβ€œruimte”.

βœ… Gebruik kunstlicht van zodra het daglicht onvoldoende is, dus van zodra kunstlicht meer licht geeft dan daglicht

βœ… Plaats de werktafel, als het kan, voor een raam zodat je regelmatig kan kijken in de verte om de ogen te ontspannen.

βœ… Vergeet zeker de 20-20-20 regel niet. 20 nabijwerk, daarna gedurende 20 seconden op 20 voet kijken

βœ… Gebruik een bril πŸ‘“ met accomodatie-ondersteunende brilglazen.

Wil je meer info? Kom alvast langs in onze optiekzaak en we helpen je graag verder πŸ‘‰

Dirk Lippens
Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RECENT
POSTS

BLOG
juni 1, 2022
Tips tijdens de blokperiode

De blokperiode is er weer. Hierbij wensen we alle studenten veel succes tijdens de blok en voor het eindexamen! We willen de studenten toch wel wat tips geven om vermoeide ogen tijdens deze stressvolle tijd te voorkomen: Zorg voor een goede zithouding Plaats de bovenkant van het beeldscherm op ooghoogte. Hierdoor zit je automatisch rechter […]

Read More
mei 16, 2022
Dit zijn ze, de nieuwe brillentrends!

Wat zullen de nieuwste modetrends zijn in brillenland? Wat zijn de nieuwe vormen, nieuwe kleuren, nieuwe stijlen? Hier zetten we de belangrijkste lente- en zomertrends op een rij. Laat je alvast inspireren! Retro In tijden van crisis en onzekerheid grijpt de mens terug naar wat hij kent en waar hij zich vertrouwd mee voelt. Dat […]

Read More
mei 11, 2022
Miyosmart: het slimme brillenglas voor behandeling van toenemende myopie bij kinderen

De slimme behandeling van toenemende bijziendheid bij kinderen. Wat is bijziendheid?Misschien heb je gemerkt dat je kind moeite heeft om op afstand scherp te zien, dat het zich moeilijker kan concentreren op school of een belemmering ervaart bij het spelen. Misschien is je kind dan bijziend. Bijziendheid (ook wel myopie genoemd) is een afwijking in […]

Read More
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram