Multifocale bril
- 1 bril voor veraf én tussenzicht én nabijzicht
- Is multifunctioneel want je hoeft niet meer te wisselen tussen verschillende brillen
- Altijd inclusief 6 maanden gewenningsgarantie
Gebruik je momenteel enkel een vertebril? Maar merk je dat je dat je met jouw vertebril moeilijker kunt lezen? Dan is een multifocale bril dé oplossing.
Een multifocale bril = maatwerk
Een multifocale bril is niet zomaar een bril. Wil je optimaal kunnen genieten van jouw multifocale bril en perfect kunnen zien in alle blikrichtingen? Dan moet deze optimaal worden afgemeten op jouw gezicht. Niet alleen moet de bril perfect op jouw gezicht aansluiten. Heel belangrijk is de juiste brilsterkte. Als ervaren en gediplomeerd opticien-optometrist kunnen we je ogen perfect en uitgebreid opmeten. Zo weten we welke brilsterkte ideaal is voor veraf, nabij en tussenzicht. Daarnaast zijn er nog andere individuele metingen die even belangrijk zijn zoals pupilafstand, pupilhoogte,…
Maar alles begint met een verkennend gesprek…
Aangezien een multifocale bril maatwerk is, voeren we eerst een verkennend gesprek met elke klant want … elk oog is uniek en iedereen gebruikt zijn multifocale bril op een verschillende manier. De ene klant is architect en moet een uitgebreid plan kunnen zien zonder last te hebben van teveel vertekende beelden aan de zijkant van de brilglazen, een andere persoon doet veel computerwerk, iemand anders is beroepschauffeur en spendeert veel uren in de auto, …
Wat is een multifocale bril?
Een multifocale bril is een bril waar verschillende kijkzones in één bril zijn verwerkt.
- Je hebt een gedeelte om veraf te zien. Dit is jouw vertesterkte. De brilsterkte voor veraf moet vlak voor jouw ogen zitten.
- Onderaan het brillenglas heb je de zone waardoor je door kan lezen. Hier zit jouw leessterkte.
- Tussen het gebied om veraf te zien en te lezen zit een tussengebied waar je alles op middellange afstand haarscherp kan zien.
Alle kijkzones moeten vloeiend in elkaar overlopen. Zo heb je wel 30 verschillende sterktes die vanaf jouw vertesterkte bovenaan het brillenglas, oplopen naar jouw leessterkte onderaan het brillenglas. Dus waar je ook naar kijkt, je hebt altijd de juiste brilsterkte op je neus. Met deze bril hoef je dus niet meer constant te wisselen tussen een vertebril en een leesbril.
Het resultaat?
Een multifocale bril is hierdoor functioneler. Je hebt altijd en overal scherp zicht wat leidt tot meer levenskwaliteit!
Hoe gebruik ik een multifocale bril?
Waar zit mijn leesdeel in een multifocaal brillenglas
Waar zit mijn tussenzicht in een multifocaal brillenglas
Waar zit mijn vertedeel in een multifocaal brillenglas
Kan ik autorijden met een multifocale bril?
Wil je autorijden maar heb je moeite om scherp te kijken voor veraf, nabij en in de tussenafstand? Dan is een multifocale bril zeker een goede oplossing. Zo rij je veilig en zit je niet voortdurend te wisselen van bril tijdens het autorijden. Met een multifocale bril maak je volop gebruik van jouw vertezicht en tussenzicht.
- De vertesterkte bovenaan het brillenglas gebruik je om naar de weg en de verkeersborden te kijken
- Met het tussenzicht kan je het dashboard en GPS haarscherp zien.
Welke garantie heb ik op multifocale brilglazen
1 maand gewenningsgarantie
3 jaar kwaliteitsgarantie bij normaal gebruik
Zijn multifocale brilglazen duurder dan een aparte leesbril en vertebril?
Je hebt verschillende soorten multifocale brilglazen. Dit is allemaal afhankelijk van hoe breed het vertezicht, leeszicht en tussenzicht voor jou persoonlijk moet zijn. Om optimaal te kunnen genieten van een perfect zicht bij een multifocaal brillenglas, moeten deze glazen en glasbehandelingen worden afgestemd op jouw persoonlijk kijkprofiel. Omdat een multifocale bril is opgebouwd uit zeer veel brilsterktes, is het ontwikkelen en produceren van dergelijke brilglazen zeer moeilijk en vergt gespecialiseerde apparatuur bij de glazenfabrikant. Des te breder de heldere gebieden in het veraf kijken en lezen, des te breder en stabieler het tussenzicht. Dit leidt tot
- minder vertekende beelden aan de buitenste rand van het brillenglas en
- minder beeldschommelingen als je wisselt tussen veraf kijken en lezen.