Brilcollectie in de kijker: Etnia Barcelona

Home » Nieuws » Brilcollectie in de kijker: Etnia Barcelona

21 april 2023 | Brillenmode

Eén van onze topcollecties, Etnia Barcelona zetten we met deze blog in de kijker. Ontdek het verhaal achter deze prachtige collectie.

Etnia Barcelona is niet zomaar een onafhankelijk brillenmerk, maar een woordvoerder van een lifestyle.

In de jaren vijftig richtte Fulgencio Ramo, de grootvader van de huidige bedrijfseigenaar David Pellicer, zijn eerste brillenfabriek op. Geholpen door zijn kinderen verwierven ze snel alle kennis en namen ze de teugels van het bedrijf over. Deze tweede generatie ontwierp, creëerde en distribueerde brillen in heel Spanje, maar het was pas in de late jaren 1990 dat David Pellicer het bedrijf betrad met de droom om iets nieuws te creëren.

EEN ONAFHANKELIJK EYEWEAR MERK

David brengt kleur in een product dat tot dan toe alleen bruin of zwart was. Zijn intieme overtuiging is om zich niet alleen te willen wijden aan het maken van brillen, hij wil iets anders: een merk creëren. Een merk waarvan het idee is om vrij, menselijk en respectvol te zijn voor alle etnische groepen. Die iedereen en alle uitingsvormen aanspreekt door middel van kleur en kunst . En zo werd Etnia Barcelona geboren.

Etnia Barcelona zet zich in voor de natuur en duurzame producten.  Al hun acetaat brillen zijn gemaakt van 100% natuurvriendelijk acetaat, dat afkomtig is van katoen en hout en daardoor zorgt voor een optimaal comfort. De brillen in metaal zijn gemaakt in hoogwaardig metaal met unieke afwerkingen. De titanium brillen zijn gemaakt in puur Japans titanium waardoor het een hypoallergeen materiaal is. 

Innovatie en traditie kenmerken Etnia Barcelona.  Hierdoor worden alle monturen met de hand gemaakt wat zorgt voor een uniek product.

Etnia Barcelona is een leuk, hip, trendy, betaalbaar merk.

De brilcollectie omvat leuke details en frisse kleuren waardoor je een Etnia Barcelona bril prachtig kan laten uitkomen op jouw favoriete outfit. 
De ontwerpers spelen voortdurend met vormen en kleuren om elke stijl een frisse toets te geven. 

Brillen en monturen van Etnia Barcelona - Optiekzaak Optic Services Berlaar/Lier

Optiekzaak Optic-Services

Misstraat 93
2590 Berlaar

+32 (0)496 10 43 53
eb.secivres-citpo@krid

Openingsuren

Dinsdag tot zaterdag: 10u – 18u
Na de openingsuren: Op afspraak

Brillen zijn mijn passie

Gepassioneerd met mijn vak bezig zijn. Dat drijft mij om voor elke klant de beste totaaloplossing te vinden, de mooiste bril uit te zoeken en de beste kijkoplossing aan te bieden.